Waasland-Beveren is er niet in geslaagd op karakter een thuisnederlaag op de eerste speeldag tegen Club Brugge af te wenden. Het incasseerde op slag van rust (een penalty) en onmiddellijk erna een tegendoelpunt waardoor een verrassende 1-0 voorsprong (ook al een strafschop omgezet door Forte) uit handen werd gegeven. Bij een 1-2 achterstand was W-B één keer dichtbij de gelijkmaker, maar op de uiteindelijke 1-3 winst van Blauw-Zwart viel weinig af te dingen. Hierna vinden jullie het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren, maar alvast eerst deze persoonlijke bemerkingen meegeven. Doelman Lucas Pirard had enkele prima interventies in huis en toonde zich betrouwbaar, maar zijn mee- uitvoetballen kan/moet nog een heel stuk verbeteren. Achterin zat het goed in mekaar, maar Vukotic moet in principe altijd in de ploeg staan. Zou die kattekwaad hebben uitgehaald ? Jammer dat de Duitser Andreas Wiegel aan de rust met een blessure in de kleedkamer bleef, want hij draaide in zijn eerste match voor W-B mee alsof hij daar al jaren stond. Xian Emmers maalde kilometers aan de lopende band, maar liep vaak verloren. Aboubakary Koita bevestigde het positieve van de fandag en wordt gegarandeerd de nieuwe publiekslieveling. Een publiekslieveling zal Beni Badibanga nooit worden. Jammer dat het bestuur het vertrouwen blijft houden in deze kwalijke erfenis van Yannick Ferrera, want ondanks de beperkingen die ook Boljevic had, zal Badibanga nooit in zijn voetsporen treden qua efficiëntie. Balkunstjes op training vormen immers geen garantie in een wedstrijd.
Voorin is Forte een zekerheid wanneer ballen op de stip worden gelegd, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Laat Milosevic nog enkele kilo's te veel meezeulen, hij heeft vaak aan een halve kans voldoende om een goal te maken en die efficiëntie zal nooit een wapen van Francesco Forte worden. Het verlies tegen Blauw-Zwart is niet meer dan normaal omdat er wel een elftal op het veld staat, maar nog geen ploeg. Er ligt dus nog flink wat werk op de plank voor onze coach en de Sportieve Cel, maar het zal wel lastig werken zijn voor Adnan met een groep waarin de bepalende spelers ontbreken.

W-B KAN NIET VERRASSEN TEGEN CLUB BRUGGE

Geel-blauw heeft de openingsspeeldag niet winnend kunnen afsluiten. Geel-blauw kwam in de eerste helft nog op voorsprong, maar de bezoekers konden nadien driemaal scoren. Francesco Forte scoorde vanop de stip.
Na vijf minuten kwamen de bezoekers meteen dreigen. Club Brugge was gevaarlijk, maar enkel via stilstaande fases. Aan beide kanten was het voetballend te slordig. Na net geen twintig minuten kwam geel-blauw echter ei zo na op voorsprong. Een ingestudeerd nummertje op hoekschop kwam bij Aboubakary Koita terecht en die twijfelde niet en haalde uit. Hij zag zijn schot echter net naast rollen. Op het halfuur kreeg Brugge via Ruud Vormer een vrije trap. De Nederlander schilderde de bal mooi in de kruising, maar Lucas Pirard had een klasseredding in huis. Aan de overkant counterde Waasland-Beveren via Xian Emmers. Hij wou de bal voorzetten naar Francesco Forte, maar raakte daarbij een Brugs hand. Via de VAR legde scheidsrechter D'Hondt de bal op de stip. Koud kunstje voor Forte: 1-0. W-B hield stand tot op slag van de rust de VAR opnieuw ingreep. Een handspelgeval met Maximiliano Caufriez overtuigde hem de bal ook voor Brugge op de spits te leggen. Vanaken zette de 1-1 ruststand op het bord.

De tweede helft begon meteen met een valse noot. De bezoekers kwamen vrijwel meteen op voorsprong. Pirard kon het schot van Vanaken aanvankelijk nog stoppen, maar bij de herneming van Okereke was hij kansloos. W-B probeerde, maar kon geen vuist maken. Club Brugge was het gevaarlijkst, maar ook vooral op stilstaande fases. Twintig minuten voor tijd konden ze hun voorsprong verdubbelen via een hoekschop. Vanaken verraste Pirard: 1-3. Vijf minuten voor tijd kon Koita nog eens aanleggen. Horvath moest de bal lossen, maar bij geel-blauw was niemand gevolgd. Eindstand: 1-3.