StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De Vlieger raakt een gevoelige problematiek aan mbt Waasland-Beveren.
Zaterdag stelde Geert De Vlieger in De Morgen luidop de vraag of er nog sprake kan zijn van "profvoetbal" wanneer W-B - Moeskroen op het programma staat.
Weinig volk in het stadion, een dokter die de plaatselijke spoeddienst verlaat en pas kort voor de wedstrijd toekomt en een trainingsveldje naast het stadion in plaats van een trainingscomplex. "we moeten ons de vraag durven stellen of dit de benaming profvoetbal waardig is" laat Geert De Vlieger zich critisch uit in een veel ruimer artikel in een babbel met 3 analisten in De Morgen van afgelopen zaterdag.

Wees gerust, er is nog altijd een speciaal plaatsje voorzien in het hart van Geert De Vlieger voor de Freethiel, maar ondanks meerdere goeie transfers de voorbije jaren die de kas flink spijsden (Moulin, Gano, Langil, Morioka, Seck, Ampomah en Boljevic, lukt de club er absoluut niet in de kloof naar de middenmoot te dichten, integendeel. Natuurlijk staan daar veel meer inkomende transfers tegenover die een mislukking werden en dat is logisch, want niet elke deal is een schot in de roos, maar het ziet er naar uit dat er meer nodig is dan jaarlijks een paar geslaagde uitgaande transfers te doen. Het nadeel daarvan is dat op den duur het vet van de soep is en de belofte bouwen aan een ploeg voor het jaar nadien uit den boze is omdat telkens weer de betere elementen sneller en sneller worden opgehaald. Zou er echt geen middeltje bestaan om die visieuze cirkel te onderbreken, trager te laten draaien ? Natuurlijk wel, een krachtige (desnoods buitenlandse investeerder) die wat meer financieel gewicht in de schaal kan werpen, maar vraag is in hoeverre de huidige bestuurders bereid zijn hun geliefkoosd speeltje te delen. Spelers kopen en verkopen is wellicht een leuke bezigheid en er is op dat vlak de voorbije jaren zeker prima werk geleverd (pessimisten zien uiteraard alleen maar de mislukte transfers), maar er mocht best wat meer aandacht worden besteed aan het extra-sportieve.

Benieuwd of er nog meer reactie komt op het ballonnetje van Geert die ongetwijfeld veel liever zou zien dat het de club waar het voor hem allemaal begon een stuk beter vergaat.

PVW.