StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Massop ruilt Waasland-Beveren voor Silkeborg.
De passage van Milan Massop bij Waasland-Beveren is beperkt gebleven tot slechts één seizoen. De 25-jarige Massop had nog een doorlopend contract, maar mocht transfervrij vertrekken. Wellicht zijn er hiervoor twee redenen en de tweede is een gevolg van de eerste. Milan Massop kon op de Freethiel de sportieve verwachtingen nooit echt inlossen, want al te vaak werd de vergelijking gemaakt met de naar Zulte-Waregem vertrokken Erdin Demir en dat was geen prettige erfenis. Omdat Massop transfervrij naar Beveren kwam, was hij GEEN lichtgewicht op de loonlijst van W-B en dat pikt op den duur bij de clubleiding wanneer de sportieve prestaties achterwege blijven (bij Excelsior scoorde Milan 2 seizoenen geleden als verdediger een keer of 5 met nog enkele assists daarbij en dan worden er uiteraard verwachtingen gecreëerd).
Persoonlijk ben ik nooit een grote fan geweest van Milan, maar wat mij betreft waren er nog andere posities die op zijn minst in vraag mochten worden gesteld. Ik heb meerdere interviews met Massop na een verloren wedstrijd gehoord op Sporza Radio en wat mij daarbij opviel was dat die gast telkens ferm aangeslagen klonk na een nederlaag en dat wijst op de juiste mentaliteit, want sporters die geen moeite hebben met verlies, daar heb ik dan weer mijn bedenkingen bij.
Massop heeft geen verpletterende indruk nagelaten op de Freethiel, maar we moeten anderzijds ook toegeven dat hij zelden uit zijn rol is gevallen.
En hoe relatief alles is, we zagen Demir niet graag vertrekken na 3 mooie jaren op de Freethiel, maar in Waregem heeft hij vorig seizoen geen potten gebroken, behalve misschien op zijn bankrekening.
Deze Milan Massop vertrekt dus nu naar de kersverse Deense eersteklasser Silkeborg en dat is een voor ons interessante werkgever. Silkeborg werd afgelopen seizoen kamioen in de Deense tweede klasse en opmerkelijk daarbij was dat onze gewezen aanvaller Ronnie Schwarts liefst 25 keer scoorde voor Silkeborg in 27 wedstrijden. Dit seizoen vergaat het de ploeg van Ronnie een stuk minder goed, want het verloor al 3 keer, incasseerde 9 tegengoals en scoorde nog maar één keer. Jullie mogen raden wie voor dat ene doelpunt tekende ? Juist ja, Ronnie Schwartz.
Het is moeilijk competities te vergelijken met mekaar, maar dit is op zijn minst een bizar verhaal en het zoveelste bewijs dat een nieuwkomer zich goed moet voelen in zijn nieuwe omgeving.

PVW.