StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Is iedereen de weg naar de Freethiel vergeten?

De eerste speeldag zit erop. We verloren weliswaar thuis van Club Brugge, wat overigens terecht was. Toch zag ik enkele lichtpunten. Maar daar gaat het eigenlijk niet om vandaag. Vandaag vraag ik me luidop af waarom steeds minder en minder mensen afzakken naar de Freethiel om een (top)wedstrijd mee te pikken.


Eerst moet ik wel een paar dingen duidelijk stellen. Ja de prijzen zijn niet goedkoop, het spel is vaak te belabberd om als 'niet echt geïnteresseerde' de verplaatsing naar Beveren te maken en bij andere clubs is het ook triestig. Maar toch? Zou dat mogen uitmaken, als fan? Blijkbaar wel, want jaar na jaar zakken er minder en minder mensen af naar de Freethiel. Niet elke ploeg heeft thuis gespeeld afgelopen weekend maar ik trek toch graag aan de alarmbel als ik lees dat we slechts 2 teams onder ons mogen laten als het aankomt op thuissupporters.

En dat vind ik jammer. Waarom wij niet bekend staan als de club met de vele supporters, in goede en slechte tijden. De supporters die altijd blijven zingen en springen, die altijd kabaal maken. Begrijp me zeker niet verkeerd. Ik heb het grootste respect voor onze supportersclan en wat hiervoor gedaan wordt. De dalende aantallen schrikken mij enkel af.

Want het kan ook anders. Kijk naar KV Mechelen. Ze waren mee betrokken in de Operaties Zero en Propere Handen. Degradeerden en zagen hun licentie bijna geschrapt. En nog steeds, 14 000 verkochte abonnementen. Je zou het kunnen steken op het feit dat ze net gepromoveerd zijn. Maar dat moet ik ontkrachten, vorig jaar zaten de tribunes namelijk ook elke keer vol, of toch zo goed als. Ze hebben net een nieuw stadion, zelfde verhaal, daar konden ze vorig jaar tenvolle op teren, het nieuwe is daar ook al vanaf.

Dus waarom daar wel en hier niet? Na 7 jaar onafgebroken in eerste klasse te voetballen. Oké we spelen elk jaar voor hetzelfde, hopen dat er één ploeg slechter is en verder een zo rustig mogelijk seizoen beleven. We hadden één uitschieter, nu al 2 seizoenen geleden. Toen zag je meer volk richting de Freethiel komen. Maar dat was van korte duur. Bij succes komen ze dus wel. Hiervoor dus een oproep aan de club. Maak je club steeds aantrekkelijker en familie-vriendelijker om ook de 'niet-trouwe supporters' aan te spreken. Ik zou zo graag elke thuis wedstrijd een volle Freethiel zien.

Seppe Meul.