Ondanks het feit dat de fusieclub Waasland-Beveren tot nu toe nog niet verloor op de Bosuil, leden de mannen van Adnan Custovic zondagavond een zware 4-1 nederlaag. Die kwam vooral tot stand omdat W-B te slap aan elke speelhelft begon en in die fase telkens een doelpunt incasseerde.
Op de overwinning van Antwerp valt niks af te dingen, misschien zelfs niet op de zwaar uitgevallen 4-1 nederlaag, maar W-B speelde een zeer degelijke eerste helft waarin het onder leiding van een uitstekende Bizimana meteen na de achterstand aan de achtervolging begon en daarvoor kort voor rust werd beloond met de aansluitingstrreffer van debutant Matthias Verreth. Tussendoor was de thuisploeg met een discutabele strafschop (al dan niet handspel van Vukotic) op 2-0 gekomen.
De 3-1 kort na de herneming brak de veer bij de bezoekers uit het Waasland die in het verdere vervolg van de tweede helft geen vuist meer konden maken en als team compleet kopje onder ging.
Mbokani opende de debatte voor Antwerp en nam ook nr4 voor zijn rekening.
Of zou de ruime overwinning van Rood-Wit toch nog een staartje krijgen ? Een Vlaamse krant meldt dat de jonge invaller Quirynen bij Antwerp niet op het wedstrijdblad stond. Zal wel te mooi om waar te zijn zeker ! Hierna vinden jullie het volledig wedstrijdverslag van de hand van Martijn De Jonge, maar eerst nog deze persoonlijke bedenkingen : verdedigend is er nog werk aan de winkel, want de teller van de tegendoelpunten staat na 2 wedstrijden al op 7. Hopelijk kan volgende week in het eerste cruciaal duel van het seizoen op het veld van Eupen Andreas Wiegel worden gerecupereerd.
Pirard had opnieuw enkele prima tussenkomsten in petto, maar voor een keeper is het geen goeie zaak dat de goals als rijpe appelen van de bomen vallen. Opvallend was ook het vele knullig balverlies bij W-B. Forte trapte een keer goed op doel, maar hij brengt spijtig genoeg te weinig om hoopvol te zij voor de toekomst. Positief was dat, vooral in de eerste helft, Bizimana, Koita, Badibanga en Verreth voetballend bij momenten goed uit de verf kwamen.

WB GAAT MET 4-1 ONDERUIT OP BOSUIL
Geel-blauw ging zonet onderuit met 4-1 in Antwerp. Matthias Verreth scoorde het enige doelpunt voor Waasland-Beveren.
Waasland-Beveren begon te slap aan de partij. Reeds na een handvol minuten was geel-blauw al op achtervolgen aangewezen. Mbokani trapte de openingstreffer voor Antwerp tegen de touwen: 1-0. W-B reageerde meteen. Francesco Forte kreeg een goede schietkans, maar doelman Bolat kon redding brengen. Nog voor het halfuur kon ook debutant Andrija Vukcevic goed voorzetten. De Antwerpse defensie stond echter pal. Op het halfuur dan opschudding aan de andere kant. Hairemans trapte pal op Vukotic. Tot ieders verbazing wees Boucaut naar de stip. Hij werd echter gecorrigeerd door de VAR. Hij ging echter niet mee in dat verhaal en hield voet bij stuk. Refaelov trapte de elfmeter binnen: 2-0. Opnieuw reageerde W-B gepast, deze keer via Abou Koita. Zijn loopactie was perfect, zijn schot ging voorlangs. Vijf minuten voor de pauze was het wel raak. Matthias Verreth was wakker op hoekschop en trapte de 2-1 binnen.
Het begin van de tweede helft leek wel een kopie van de eerste. Na drie minuten kon de thuisploeg opnieuw scoren. Buta scoorde de 3-1 na heel zwak verdedigen van geel-blauw. Deze keer bleef de reactie van W-B uit. De thuisploeg was sterker. In minuut 69 resulteerde dat opnieuw in een doelpunt, opnieuw via Mbokani: 4-1. De thuisploeg bleef dominant en tikte de partij uit.