StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speeldag 2 vanuit het oogpunt van Waasland-Beveren.
Laten we met een positieve noot beginnen : er zijn naast W-B nog 4 ploegen die na speeldag 2 met lege handen staan en met een veel lastiger programma dan Anderlecht achter de rug, bedraagt de achterstand op de mannen van Kompany slechts één puntje. W-B speelde op de Bosuil een volgens onze mogelijkheden hoopgevende eerste helft, maar zakte na de vroege 3-1 na rust diep weg.
Straf maar waar, op speeldag 3 staat er met Eupen - W-B al een eerste degradatietopper op het programma. Gek genoeg kan de winnaar van die partij een gouden zaak doen in het klassement, maar dat is na 3 speeldagen niet eens zo verrassend natuurlijk.
STVV, Zulte-Waregem en Eupen kennen een zeer moeizame start, terwijl Cercle en W-B evenmin punten hebben na 2 speeldagen, maar zij beten toch iets feller van zich af.
Van dit gezelschap werd enkel van Zulte-Waregem en STVV beter verwacht, maar W-B, Eupen en Cercle staan al meteen waar zij vooraf werden verwacht : onderin. De bal ligt dus in het kamp van deze ploegen om het ongelijk van de publieke opinie te bewijzen. Voor STVV moet de confrontatie na het boerenjaar van vorig seizoen hard zijn, maar ook Zulte-Waregem lijkt opnieuw veel moeite te hebben om de status van enkele jaren geleden toen een slecht seizoen eerder uitzondering dan regelmaat was, terug te vinden. Een week geleden nog dachten de insiders dat KV Mechelen, Moeskroen en Oostende bij het groepje zou horen van W-B, maar het tegendeel is waar. KV en Oostende hebben nog het maximum van de punten, terwijl Moeskroen met 4 punten in hun spoor volgt. Het is nog geen garantie voor de rest van het seizoen van deze ploegen, maar het voetbalt ongetwijfeld een stuk gemakkelijker met al meteen een flinke bonus op de ploegen die als min of meer gelijkwaardig werden ingeschat. Hou maar in de gaten tegen wanneer de ploegen die nu nog geen punten hebben, aan 4 of 6 punten zullen geraken. O ja, ik moet per se dit kwijt over KV Mechelen : wat een ambiance, passie en mentaliteit bij de supporters, spelers en technische staf van de club ! Om jaloers van te zijn ! Drie kwart van vorig seizoen heeft de hele Mechelse entourage door ongekend diepe dalen moeten gaan en de grootste vernederingen getrotseerd, maar desondanks hebben de fans hun club op geen moment in de steek gelaten en kregen spelers en technische staf het voor mekaar in een sportief verziekt klimaat eerst de kampioenstitel te pakken en vervolgens de Beker van België te winnen. Geen club die dit de Kakkers kan of zal nadoen. En alsof dat alles nog niet genoeg was pakt het al meteen 6 op 6 met een spelersgroep waarin enkel de keeper werd vervangen. Hoe het ook afloopt, dit is een straffe stoot en moet totaal los worden gezien van de verwerpelijke praktijken van het Mechelse bestuur in de zaak Propere Handen.
Jammer voor W-B, maar super voor KV dat in Joachim Vandamme de sterkhouder zag die onze club nu zo noden mist.

PVW.