StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Thomas Agyepong komt flanken van W-B versterken.
Na Aboubakary Koita heeft Waasland-Beveren zijn tweede flankaanvaller beet. De 22-jarige Ghanees Thomas Agyepong werd maandag voor een seizoen (met een optie tot aankoop) vastgelegd.
De Ghanese international heeft met Manchester City een tot de verbeelding sprekende werkgever, maar of Thomas zich nog veel van de accommodatie van de Cityzens weet te herinneren is zeer de vraag, want de samenwerking beperkte zich tot het eerste half jaar bij de U21 waarna uitleenbeurten volgden aan Twente, het NAC van Stijn Vreven waarmee de promotie werd behaald en het Schotse Hiburnian. Agyepong "zou" zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kunnen, maar omdat Koita een zekerheidje lijkt op links, gaan we er van uit dat Thomas zijn mogelijkheden op rechts mag demonstreren. Badibanga en Tuur Dierckx zijn alvast gewaarschuwd, want het is de bedoeling dat Thomas beide spelers het vuur aan de schenen moet leggen, maar wie gaat er straks in godsnaam voor de onontbeerlijke doelpunten zorgen ? Die klus kan men wel aan Stefan Milosevic toevertrouwen, maar wat als die onbeschikbaar is zoals momenteel ? Francesco Forte valt nooit een gebrek aan inzet te verwijten, maar zijn rendement is, de strafschoppen niet meegerekend, veel te laag. Ik had dus liever een collega voor Milosevic zien komen, maar naar dat type zijn er wel meer ploegen op zoek.

* Onsportief of onprofessioneel ?
Een staande ovatie maandagavond met Philip Joos op kop bij het afsluiten van Extra Time toen Frank Raes aankondigde dat het bestuur van Waasland-Beveren had besloten geen klacht in te dienen tegen Antwerp mbt de invalsbeurt van Robbe Quireynnen die niet stond vermeld op het scheidsrechtersblad. Het zou inderdaad van weinig fairplay getuigen indien na het gekende wedstrijdverloop de invalsbeurt van Quireynen zou worden "misbruikt" om de verdiende nederlaag van W-B te laten omzetten naar een driepunter, maar vraag is hoe professioneel het is om dit soort nalatigheden onbestraft te laten en hoeveel clubs hiervan zouden afzien. Het is anderzijds toch onbegrijpelijk dat een club zelf het initiatief moet nemen om een collega-cub aan te klagen, terwijl scheidsrechter Boucaut melding maakte in zijn rapport van de feiten. Voor de zoveelste keer weigert de KBVB zijn verantwoordelijkheid te nemen en rekent hij op de goodwill van W-B om deze zaak met de mantel der liefde te bedekken. Overigens, naar verluidt was er op de sociale media nogal wat verontwaardiging over het feit dat W-B het lef zou hebben om een klacht in te dienen bij de KBVB. Ik kan zelfs die verontwaardiging voor een deel begrijpen, maar waar zaten diezelfde gefrustreerde mensen toen al snel bleek dat het aandeel van W-B in de zaak Propere Handen onvergelijkbaar klein was in vergelijking met het opzet wat KV in gedachten had.

PVW.