StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanzo verlaat de Freethiel.
Er is een einde gekomen aan de samenwerkng tussen Waasland-Beveren en Floriano Vanzo. De 25-jarige middenvelder mocht gratis vertrekken op de Freethiel en gaat zijn voetbalgeluk zoeken bij de Schotse eersteklasser Kilmarnok.
Floriano Vanzo behoorde stilaan tot het meubilair van de Freethiel en al een tijdje hadden beide partijen het gevoel wat op mekaar te zijn uitgekeken. Flor is er in een periode van een jaar of vijf nooit in geslaagd zich tot basisspeler te kronen en dat is enigzins verrassend, want Vanzo heeft zeker de kwaliteiten om de meeste spelers die dit statuut wel hebben, het vuur aan de schenen te leggen. Maar het zat ook niet mee voor Flor, want een tweetal keer werd hij geconfronteerd met een bijzonder zwaar kruisbandletsel waardoor zijn carrière aan een zijden draadje hing. Het pleit voor het doorzettingsvermogen van de Italo-Belg dat hij na een lange en slopende revalidatie toch telkens weer kon aansluiten bij de groep.
Precies daarom hoop ik dat Flor een grote voldoening mag vinden in deze nieuwe uitdaging, want dat heeft hij zeker verdiend. Meer zelfs, mocht Vanzo een wisselwerking zien zitten tussen bankzitten en dan weer eens spelen, zou ik hem niet hebben laten gaan, want het is een speler die een beslissende actie/voorzet/goal in de benen heeft. Het kwam er inderdaad te weinig uit, maar op zijn 25ste en na alle miserie die hij heeft meegemaakt, is er voor hem zeker nog een toekomst weggelegd in het voetbalwereldje.

PVW.