StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE DEGRADATIETOPPER.

We zijn nauwelijks 2 speeldagen ver en zaterdagavond staat er aan de Eupense Kehrweg al een eerste onvervalste degradatietopper op het programma. Het is absoluut geen paniekzaaierij, maar we mogen er toch niet aan denken met een 0 op 9 aan het thuisduel met Genk op speeldag 4 te moeten beginnen.

Zowel Eupen als W-B namen met 0 op 6 een valse start. In elke match wisten beide ploegen wel een keer te scoren, maar defensief ligt er met 7 tegengoals in het geval van de Waaslanders en 10 in het geval van de Panda's, nog behoorlijk wat werk op de plank. Louter theoretisch heeft W-B dus de iets betere papieren in handen, maar een hogenhuis voetbalcliché leert ons dat elke match aanvangt met 0-0.

Het is absoluut geen referentie voor het eindresultaat van de match morgen in Eupen, maar in vergelijkbare wedstrijden qua moeilijkheidsgraad, wist W-B net wat meer weerwerk te bieden tegen Club en Antwerp dan Eupen tegen datzelfde Antwerp en in Gent. Daarbij valt het wel op dat Waasland-Beveren halverwege beide partijen nog uitzicht had op een degelijk resultaat, maar het mocht die ambitie tweemaal na mekaar kort na rust opbergen. Over slecht uit de kleedkamer komen gesproken !

Eupen en W-B mogen dan wel een slechte start hebben genomen, thuis Club Brugge en uit Antwerp (voor Eupen was dat thuis Antwerp en uit Gent), de tegenstand was uiteraard niet minnetjes met 2 ploegen die vorig jaar PO1 haalden en zij willen dit met alle plezier dit seizoen graag nog eens over doen. Er zijn weinig positieve kanten aan geen punten hebben na 2 speeldagen, maar winst op speeldag 3 kan zo maar voor een wereld van verschil zorgen. Met de komst van KRc Genk op speeldag 4 zou dat in ieder geval voor W-B een schitterende zaak zijn, want mondjesmaat raakt de groep meer volledig. Na de komst van Agyepong eerder deze week is het enkel nog hopen op een lopende spits en een verdedigende middenvelder van de orde Louis Verstraete, maar het mag natuurlijk Louis zelf zijn als die er nog zin in heeft.

Voor zowel Eupen als W-B is de periode van verstoppertje spelen achter de rug. Het excuus van een veel sterkere tegenstander geldt niet meer nu beide ploegen een onderling duel uitvechten. De manier waarop kan mij gestolen worden, morgenavond gaat het om 3 bijzonder kostbare punten om de meest vervelende nul uit te wissen.
De voorbije 2 seizoenen keerde W-B telkens met een 1-0 nederlaag terug uit Eupen.
Op speeldag 17 van vorig seizoen scoorde de kleinste man op het veld (de Japanner Toyokawa) en dat betekende de vijfde opeenvolgende nederlaag voor de Waaslanders.
Dit verlies luidde echter de comeback van de wederopstanding in, want de daaropvolgende vrijdag sneuvelde Club Brugge op de Freethiel met 2-1, moest Antwerp voor de bijl in het eigen Bosuilstadion en leed Lokeren eindelijk nog eens verlies in Beveren. Wat mij betreft hoeven onze jongens niet tot speeldag 18 te wachten om de weg naar boven in te zetten.

Patrick Van Wesemael.