Voor de derde keer na mekaar heeft Waasland-Beveren uitzicht op een goed resultaat halverwege de partij vergooid. De degradatietopper tussen Eupen en W-B eindigde zaterdagavond op een logische 1-1 puntendeling nadat de bezoekers in de eerste helft vergaten de thuisploeg het genadeschot te geven. Het was geen wereldpartij van W-B, maar het kreeg wel de nodige schouderklopjes op de radio en televisie voor zijn prima eerste helft. Dominant, eenrichtingsverkeer, de baas, duidelijker kan het overwicht van een team niet worden uitgedrukt. Dat meesterschap werd ook omgezet in een schitterende goal met dank aan Andreas Wiegel als aanbrenger en Badibanga als eindstation. Koita had even daarvoor al de Eupense sluitpost De Wolf tot een prima redding gedwongen, maar ondanks al die lovende woorden vergat W-B in die fase Eupen dieper in het moeras te duwen, ook al omdat Forte wel op het scheidsrechtersblad stond, maar verder totaal afwezig was.

Het moet onze technische staf stilaan zorgen baren, maar zonder de minste aanleiding bakte W-B er na rust niks meer van. Ja, Vuksevic die uitstekend bezig was, viel in de eerste helft uit en Koita van wie meestal het enige gevaar komt, moest na rust geblesseerd van het veld. Stelt zich een fysiek probleem ? Opvallend toch, want gisteren in Eupen was er niet de minste aanleiding om zo fel terug te vallen na de pauze : goed verzorgd spel, enkele kansen en een voorsprong. Zou de gelijkmaker waarbij Pirard niet vrijuit ging, de adem hebben afgesneden ? Diezelfde Pirard blunderde trouwens nog een keer bij het uitvoetballen, maar dat werd gelukkig niet afgestraft.

De eerste test tegen een ploeg van het niveau W-B zag er halverwege veelbelovend uit, maar de tweede helft heeft weer veel twijfel gezaaid en we moeten hopen dat de blessures van Koita en Vuksevic meevallen, want anders zit de club met een serieus probleem.

W-B KOMT NIET VERDER DAN 1-1 IN EUPEN

Geel-blauw heeft de volle buit niet kunnen meebrengen uit Eupen. Het werd zonet 1-1. Badibanga opende nochtans de score met een kopbaldoelpunt.
Waasland-Beveren begon scherp aan de partij. Na amper drie minuten was er meteen een grote kans voor geel-blauw. Een scherpe voorzet van Andrija Vukcevic kon net niet verlengd worden door Francesco Forte. Na tien minuten kreeg Matthias Verreth een schietkans, maar hij mikte naast. W-B bleef aandringen, op het kwartier trapte Abou Koita, maar De Wolf en de dwarsligger voorkwamen een openingsdoelpunt. Vlak voor het halfuur was het dan wel raak. Andreas Wiegel zwiepte de bal goed voor en vond het hoofd van Beni Badibanga die beheerst binnenkopte: 0-1! Het laatste kwartier van de eerste periode kwam de thuisploeg iets sterker voor de dag, maar kansen afdwingen deden ze niet. 0-1 was de ruststand meteen.

In de tweede helft verloor W-B al heel snel met Koita een tweede speler door een blessure. In de eerste helft moest Vukcevic de wedstrijd reeds staken. Het niveau van Beveren was bovendien niet hetzelfde als in de eerste periode. De gelijkmaker viel dan ook al na tien minuten in de tweede helft. Toyokawa trapte een vrije trap knap binnen: 1-1. Op het uur kon W-B voor het eerst dreigen, maar het schot van Badibanga verontrustte De Wolf niet. Twintig minuten voor tijd kwam W-B goed weg. Pirard ontzette de bal, maar raakt Toyokawa daarbij. De bal ging maar net naast zijn doel. Een dik kwartier voor tijd was het opnieuw geel-blauw dat kwam opzetten. Wiegel en Badibanga zetten een knappe aanval op. De Duitser kon afwerken, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Wiegel moest tien minuten voor tijd ook de strijd staken door krampen. Emmers kwam in de ploeg. In blessuretijd kon die Emmers nog ook doel trappen, maar ook dat was een makkelijke redding voor De Wolf. In de slotfase kon W-B geen vuist meer maken, het was zelfs Pirard die de laatste redding van de match moest verrichten. 1-1 was de teleurstellende uitslag.