StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speeldag 3 vanuit het oogpunt van W-B.
Vijf ploegen hielden mekaar na de tweede speeldag gezelschap in de kelder van de JPl met nul punten. Speeldag 3 was er eentje met karakter voor de ploegen onderin het klassement. Zulte-Waregem en STVV beten zich vast in respectievelijk Genk en Standard en dat leverde meteen de eerste driepunter op voor de mannen van Dury en Brys. Knappe overwinningen waren het die tot stand kwamen met een tikkeltje meeval, maar een cliché wil nu eenmaal dat men geluk moet afdwingen en dat deden Zulte-Waregem en STVV. Van de aanvankelijke 5 ploegen die na speeldag 2 puntenloos waren, stonden volgens de prognoses vooraf Z-W en STVV daar niet op hun plaats en dat hebben ze al meteen mooi gecorrigeerd.

Met het puntje dat Eupen en W-B aan hun onderlinge confrontatie over hielden, mag Eupen ongetwijfeld het meest tevreden zijn. W-B speelde 45 minuten dominant en overtuigend, maar vergat de wedstrijd met een tweede goal in het slot te gooien. Eupen moest niet eens goed spelen om op gelijke hoogte te komen, want Pirard stak een handje toe (of net niet) bij de vrijschop van Toyokawa.
Zorgelijk is dat W-B in Eupen voor de derde opeenvolgende keer zwaar terug viel na rust. Zou het een toeval zijn dat vandaag in een Vlaamse krant staat dat onze fysical coach naar Union overstapt ? Wat is er met onze technische staf aan de hand, want eerder vertrokken ook al Ivens en Oste ? Het is een publiek geheim dat de clubleiding van W-B vorig seizoen al vond dat er te weinig werd getraind en mede daarom twijfelde om het contract van Custovic te verlengen. Anderzijds, het valt op dat er de laatste weken veel blessureleed is (Milosevic, Vuksevic, Wiegel en Koita). Misschien is het verhaal van elke blessure wel anders, maar het moet toch niet erger worden.

Opvallend ook de titel van het artikel in Het laatste Nieuws : "verkoop Forte en koop minstens één goeie spits." Over hoeveel overtuigingskracht moet de makelaar van Forte wel beschikken om zo iemand (voor daarenboven nog een ferm bedrag) te kunnen verkopen ? Een goeie zaak natuurlijk voor Francesco, maar een bedenkelijke zaak voor de club die mits de moeite te doen eens te Googlen, zich veel miserie had kunnen besparen.

Cercle sluit voorlopig met nul punten de rij, maar liet ook al elke wedstrijd een gunstige uitgangspositie ontsnappen en dus opletten geblazen over 2 weken wanneer W-B een tweede degradatietopper wacht in het Jan Breydelstadion. Persoonlijk vind ik Eupen tot nu toe de zwakste ploeg van de JPL en precies daarom is het jammer dat W-B slechts één puntje meenam aan de Kehrweg.

PVW.