StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hangt er een geurtje in het bureau van de technische staf ?
Wat is er aan de hand met onze technische staf ? Dit mag als een terechte vraag worden gezien nu het ene na het andere lid zelf opstapt. Ivens, Oste en sinds gisteren ook fysical coach Dhaeseleer wensen, waarschijnlijk om uiteenlopende redenen, de samenwerking met Waasland-Beveren stop te zetten. Ieder van hun zal hiervoor wel een plausibele uitleg hebben, maar vreemd hieraan is toch dat ze er alle 3 de voorkeur aan gaven het seizoen bij W-B te beginnen en nauwelijks een maand of 2 verder onderdak hebben gezocht bij Club Brugge, OH Leuven en Union. Ze moesten van de cub dus niet weg, maar kozen er zelf voor op te stappen. Als supporter is men dan snel geneigd de conclusie te trekken dat het momenteel niet prettig (zeg maar lastig) werken is in de technische staf van W-B.
Interessant dus om op zoek te gaan naar mogelijke oorzaken van dit ongenoegen en dan komen we al snel terecht bij onze coach Custovic. Zou hij een moeilijk iemand zijn om mee samen te werken, of doet Adnan moeilijk omdat hij een viertal gevestigde waarden zag vertrekken en hij daarvoor, op Wiegel na, enkele jongens in de plaats kreeg die zeker kwaliteiten hebben, maar ervaring op het hoogste niveau missen. En ook het spitsenprobleem blijft maar aanslepen sinds het vertrek van Gano. Door de uitleenbeurt van Thelin kreeg W-B de mogelikheid om een jaar lang uit te kijken naar een opvolger voor eerst Gano en later Thelin zelf, maar het is nog steeds zoeken naar de witte raaf en behelpen met nog minder dan een grijze muis in de persoon van Francesco Forte.
Zou dit soort ergernissen een ander mens van Adnan Custovic hebben gemaakt ?
Toegegeven, als het bestuur niet was bezweken voor de druk van de entourage en de publieke opinie die (en daar was ondergetekende ook bij) vond dat Adnan knap werk had geleverd door, met dank aan een formidabele maand december, W-B al bij al vlot in eerste klasse te houden, had Custovic niet aan het seizoen mogen beginnen. Er wordt te weinig getraind klonk het en hij zou ook geen goeie people manager zijn. Toch wel straffe taal die eerder wordt verwacht uit een verliezend kamp, bv. na een degradatie. O ja, voor het vertrek van Jonas Ivens naar Club Brugge (serieuze promotie) en Dhaezeleer naar Union (dichter bij huis en ook wel een toffe club natuurlijk) valt wel iets te zeggen, maar dat niemand het zag aankomen blijft bizar. In die optiek is de overstap van Gerry Oste naar OHL misschien wel de grootste verrassing en tevens het beste bewijs dat er een hinderlijk geurtje hangt in de buurt van het bureau van onze technische staf.

PVW.