StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Voetbalbond weigert verantwoordelijkheid te nemen

Het is nu al even geleden, en de wind is eigenlijk al gaan liggen. Maar juist dat wil ik vandaag aankaarten. Het feit dat niemand het deze week nog heeft over de administratieve fout van The Great Old tegen WB op speeldag twee. En dat, dat vind ik op z'n minst gezegd verwonderlijk.

Voor wie het zich niet meer herinnert, tijdens Antwerp-Waasland Beveren voerde Laszlo Bölöni 12 minuten voor tijd zijn laatste wissel door. Youngster Robbe Quirynen kwam op het veld in de plaats van Buta. Mààr aan die wissel zat toch een reukje. Quirynen stond niet op het wedstrijdblad. Het wetboek van de Belgische voetbalbond is hierin duidelijk. Er zijn twee mogelijkheden, een geldboete of een nederlaag met forfaitcijfers wegens het opstellen van een niet-gekwalificeerde speler.

Waasland-Beveren toonde zich echter enorm sportief en diende geen klacht in bij de KBVB. Behalve respect van heel wat voetbalclubs en sympathisanten zal ons dat uiteindelijk verder niets opleveren. Twee dagen geleden meldde de voetbalbond dat het deze zaak zal klasseren. Indien er geen enkele derde partij zich kenbaar maakt om hier protest tegen aan te tekenen betekent het simpelweg dat deze zaak zonder gevolg in het archief wordt geplaatst.

Wat houdt dit in naast het feit dat we nu 99,99% kans puntenloos uit dit duel zullen komen: het toont nog maar eens dat de voetbalbond haar zelf opgestelde reglement niet waardig naleeft. Wilt dit zeggen dat nu iedereen zomaar spelers kan opstellen die niet op het wedstrijdblad staan? Waarschijnlijk niet, ooit zullen ze wel eens consequent omgaan met wetten die ze zelf hebben opgesteld zeker? Maar het is niet direct een zaak die het respect voor 'den bond' doet groeien. Van het hoofd van het landelijk voetbal verwacht je verantwoordelijkheid en consequentie. Niet zo gek lijkt mij, maar hier in België is zoiets blijkbaar toch niet zo vanzelfsprekend.

Seppe Meul.