StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TWEE PLOEGEN OP ZOEK NAAR VERTROUWEN.

Waasland-Beveren en KRc Genk mogen zaterdagavond om 20.30 uur een poging doen om hun beschadigde vertrouwen te herstellen. De kampioen van vorig seizoen boekte in het openingsweekend een nipte overwinning tegen Kortrijk, maar de daaropvolgende wedstrijden tegen Mechelen en Zulte-Waregem leverden telkens verrassend verlies op en dat heeft pijn gedaan.

Dat W-B aan het kortste eind zou trekken tegen Club Brugge en Antwerp lag enigszins in de lijn van de verwachtingen, maar slechts één puntje in Eupen, de zwakke tweede helft en het uitblijven van de eerste overwinning, het is allerminst bevorderlijk voor het getergde vertrouwen van de voorbije maanden.

Een fysiek probleem of een gebrek aan ervaring, het valt op dat W-B in de tot nu toe 3 gespeelde competitiematchen telkens na rust diep weg zakte en dat terwijl het kalf nog lang niet was verdronken. Ruststanden als 1-1 tegen Club Brugge, 2-1 op de Bosuil en 0-1 in Eupen, lieten beter verhopen dan het weerwerk dat W-B in deze 3 matchen in de tweede helft bood. Of zou er nog een andere oorzaak mogelijk zijn dan fysiek of een gebrek aan ervaring ? Er werd bij momenten niet eens zo slecht gevoetbald (eerste helft tegen Antwerp en Eupen), nl. één of meerdere schakels die ontbreken. Wanneer Michaél Vergauwen van HLN vanuit zijn functie smeekt om Forte te verkopen en minstens één andere spits aan te trekken, zegt dit voldoende over de mogelijkheden van Custovic voorin. De tijdelijke oplossing met Thelin als vervanger voor Gano was een onverhoopte meevaller die W-B de kans gaf een jaar lang te zoeken naar een vaste opvolger voor Zinho, maar ondertussen duurt de zoektocht al meer dan 2 jaar en dat heeft zeker een impact gehad op de resultaten.

Kampioen Genk likt na de vervelende nederlagen tegen Mechelen en Zulte-Waregem zijn wonden, maar het hoeft nog lang niet te wanhopen. Het zou een klein wonder zijn indien het vervangen van kleppers als Pozuelo, Malinovski en Trossard na amper 3 speeldagen en zonder kleerscheuren was gebeurd. Sowieso is een post-kampioenenjaar meestal een zware dobber en in dit geval vertrokken niet enkel 3 uitstekende spelers, ook de kapitein van het schip Philippe Clement gaf er de voorkeur aan om bij de concurrentie aan de slag te gaan. De basis echter om weer een vooraanstaande rol te gaan spelen is kwaliteit en die is er nog steeds voldoende aanwezig bij Genk, maar de club zal wel blij zijn als straks 2 september voorbij is (einde van de zomermercato).

KRc Genk kende vorig seizoen een boerenjaar, maar toch was W-B tot tweemaal toe dichtbij een stunt en viel de beslissing telkens in de absolute slotfase van de match (3-2 in Genk en 1-2 op de Freethiel).
W-B speelt (zonder sterkhouders als Ampomah, Boljevic, Verstraete en Roef is dat niet eens onlogisch) momenteel nog niet op het niveau van vorig seizoen, maar de situatie van de bezoekers uit Limburg is vergelijkbaar en wie weet kan dat voor een aangename pot voetbal zorgen. Geen van beide ploegen zit te wachten op een volgende nederlaag, maar met een puntje schieten ze evenmin veel op. Dus !

Patrick Van Wesemael.