Waasland-Beveren heeft zaterdagavond met zware 0-4 cijfers verloren van een niet eens indrukwekkend Genk. De Waaslanders gaven op geen enkel moment de indruk een kans te maken tegen een wilskrachtig, maar weinig efficiënte bezoekers. Pas in het slotkwartier toen de Limburgers op een veilige 0-3 stonden en de voet van het gaspedaal hadden gehaald, kreeg W-B enkele mogelijkheden waaronder een knappe persoonlijke inspanning van Badibanga, maar net als vorige week (toen via Koita) stond het doelkader in de weg.

W-B moet deze match zo vlug als mogelijk vergeten suggereerde de verslaggever op televisie, maar voor wie de wedstrijd zag en ook in het geval van de coach, wordt dat lastig. Dit was een ondermaatse prestatie van een groep die als los zand aan mekaar hing. Een te jonge groep ook waarin een leider ontbreekt en die hoogdringend behoefte heeft aan een sportieve injectie in elke linie, maar vooral offensief en op het middenveld. Als de clubleiding bij haar standpunt blijft dat er goed werd ingekocht, wordt het tijd dat de supporters daar op het veld iets van merken. Ik wil ze nog graag geloven ook, maar ze laten die jongens in de steek door hen niet met de juiste mensen te omringen. Er is uiteraard nog altijd geen man over boord met tegenstanders als Club, Antwerp en Genk, maar het behoud verzekeren zal nooit gebeuren zonder enkele bonuspunten te sprokkelen die vooraf niet waren ingecalculeerd. Lees hierna het wedstrijdverslag van Valy Van De Merlen

W-B VERLIEST THUIS VAN KRC GENK

Waasland-Beveren heeft vandaag op eigen veld met zware 0-4 cijfers verloren van landskampioen KRC Genk. In de eerste helft werd het doelpunt gemaakt door Jospeh Paintsil. In de tweede helft zorgde Ally Samatta met een zuivere hattrick voor de zware, maar verdiende 0-4 eindstand. Het is voor W-B al de derde nederlaag in vier wedstrijden.
De bezoekers begonnen het felst aan de partij. Het meeste gevaar kwam vanop de Genkse rechterflank met een zeer bedrijvige Junya Ito. De Japanner dolde met momenten met onze linkerflank. Eerst kopte Samatta nog net naast, vijf minuten later was het toch prijs voor KRC Genk. Opnieuw Ito met de actie en voorzet, nu was het Paintsil die kon koppen. Gabriƫl was kansloos. De druk van Genk bleef aanhouden, maar echte kansen kwamen er niet meer. W-B zocht vooral naar zichzelf.
Na de rust probeerde W-B de aansluiting te zoeken, maar het was Racing Genk dat meteen afstand nam. Samatta kopte een vrije trap van Heynen tegen de touwen, 0-2. Even was er appèl voor handspel toen de bal tegen een Genkse arm in hoekschop vloog. Geen penalty oordeelde Van Damme. W-B probeerde nog via Wiegel en Badibanga, maar het was opnieuw Ally Samatta die kon scoren. Paintsil kopte de bal tot bij Samatta die maar hoefde binnen te duwen, 0-3. W-B ging vol voor de eerredder en die kwam er ook bijna toen Badibanga de verste paal trof met een mooie plaatsbal. Ook in de fase erna kwam Wiegel dicht bij een doelpunt. Zijn doelpoging strandde jammer genoeg in het zijnet.
We moeten eerlijk zijn, het bleef een kat-en-muisspel tussen Genk en Waasland-Beveren. Vijf minuten voor tijd was de hattrick voor Samatta compleet. Hij werd door Hagi alleen voor Gabriël gezet. De Tanziniaan twijfelde niet en lepelde de bal, via de onderkant van de lat, tegen de netten. 0-4 en meteen ook de eindstand.
Door deze nieuwe nederlaag zakt W-B naar de 15e plaats. Volgende week zaterdag trekken onze leeuwen naar Jan Breydel voor de belangrijke wedstrijd tegen Cercle Brugge. Cercle verloor vandaag op het veld van KV Mechelen met 3-1. Cercle blijft voorlopig achter met een 0 op 12. Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur.

Toeschouwers:
4827

Opstellingen:
Waasland-Beveren:

Gabriël, Wiegel, Caufriez, Vukotic, Vukcevic, Bizimana (46' Agyepong), Schryvers, Verreth, Emmers (67' Heymans), Forte (61' Din Sula), Badibanga

KRC Genk:
Coucke, De Norre (70' Maehle), Dewaest, Lucumi, Kronen, Piotrowski (76' Hagi), Berge, Heynen (87' Wouters), Ito, Samatta,

Doelpunten:
21' Joseph Paintsil (0-1), 52', 66' en 85' Mbwana Samatta (0-2, 0-3 en 0-4)

Gele kaarten:
52' Wiegel, 90+3' Heymans