StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zijn de dagen van Adnan Custovic geteld ?
Het zou kunnen natuurlijk, want waar er uit de wedstrijden tegen Club Brugge, Antwerp en Eupen met wat goede wil bij momenten een aantal positieve signalen te zien waren, viel de wedstrijd tegen Genk zwaar tegen. De niet eens briljant voetballende landskampioen had geen kind aan een in alle linies achter de feiten aanlopend Waasland-Beveren en dat is een allesbehalve prettig vooruitzicht met op de agenda komend weekend de uitwedstrijd in Jan Breydel en Cercle als tegenstander.
Uiteraard heeft onze coach dit seizoen al meerdere beslissingen genomen die voor de ene wel, voor de andere totaal onbegrijpbaar waren. Het feit dat hij bv. Het vertrouwen blijft geven aan Francesco Forte die gewoon (veel) tekort komt voor het niveau JPL, schiet bij meer en meer fans en bestuursleden in een verkeerd keelgat. Vraag is of Adnan andere mogelijkheden heeft op dit moment, want Milosevic was geblesseerd en van Din Sula is voorlopig onvoldoende geweten wat hij in zijn mars heeft. Vreemd toch, want Din loopt ondertussen al iets langer dan een jaar rond op de Freethiel en men zou verwachten dat die termijn voldoende is om het niveau van iemand in te schatten, zeker wanneer de titularis (in dit geval Forte) omstreden is vanaf het begin.
Over Custovic wordt eveneens verteld dat hij geen goeie people manager is en niet of zeer moeizaam tot een typeploeg komt, maar moeten we van dat laatste opkijken ? De groep is onevenwichtig samengesteld met te veel dezelfde types centraal op het middenveld en achterin en kwalijker, het niveau van de ene overstijgt dat van de andere niet. Wisselmogelijkheden genoeg, maar de kwaliteit van het spel zal er niet op verbeteren, of het verhaal van kwantiteit en kwaliteit.
Er wordt ook beweerd dat Adnan het niet best stelt met een aantal spelers, maar zou hij daarin veel verschillen met de meeste van zijn collega's ? Alle trainers hebben wel hun favorietjes zeker en uiteraard ook gasten met wie het minder zal klikken, maar het team moet centraal staan en de prestaties op het veld primeren boven, in het belang overigens van beide partijen, de band die een speler heeft met zijn coach.
Wie zou er echter als collega in de schoenen van onze trainer willen staan ? De vijf beste spelers van het team vertrokken (Roef, Andrijacevic, Verstraete, Ampomah en Boljevic) en in de plaats kwamen het merendeel jonge gasten met amper ervaring in de Jupiler Pro League en die trouwens vorig seizoen bij hun club amper speelminuten verzamelden in de JPL (Pirard en Koita). Bovendien bleef Custovic aanvankelijk opgezadeld met heel wat spelers die vorig seizoen toen hij er nog niet was werden aangekocht en complete mislukkingen zijn of dat statuut benaderen (Massop en Lulic zijn recent vertrokken, Forte, Keita, Heymans enz.) bleven, maar zij blijven vooral ver onder de verwachtingen. Probeer in die omstandigheden als coach maar eens goed werk te leveren met een groep van spelers waarin sommigen zich, hetzij ongewenst voelen, hetzij misschien wel kwaliteiten hebben, maar ver van klaar zijn om het gewicht van de ploeg te dragen (Bizimana, Verreth, Emmers) en aan anderen dan weer getwijfeld moet worden of zij het niveau JPL ooit onder de knie zullen krijgen. Is het in die omstandigheden niet te kort door de bocht om voor de gemakkelijkste oplossing te kiezen en de coach als hoofdschuldige aan te wijzen ? Waarom blijft de club koppig weigeren deze jonge gasten te omringen met enkele ervaren spelers ?


PVW.