StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Verstraete en Gano op komst?

Je kan er niet over kijken op de supporterspagina van Waasland-Beveren op sociale media-site Facebook. Berichten als "bestuur wordt eens wakker","zo halen we geen 15 punten hoor!!" of "waar blijven die versterkingen??" zijn de meest populaire deze dagen. Volgens verschillende nieuwssites zou versterking nu toch eindelijk op komst zijn.


En die versterkingen kenden al eens eerder een passage op de Freethiel. Laat me beginnen met Zinho Gano, door velen eerder gehaat dan geliefd. Ik begeef mezelf toch eerder aan de 'geliefde' kant. Akkoord hij heeft veel kansen nodig om te scoren, hij verdedigt nauwelijks mee en hij wint verrassend weinig duels bij doeltrappen voor zijn lengte. Maar naast dat is Gano een spits die de ruimte goed benut, hij maakt ruimte of duikt er zelf in. In tegenstelling tot een andere, niet nader genoemde, maar Italiaanse spits, is Gano wel gevaarlijk voor doel. In hetzelfde systeem waarin we nu spelen durf ik er mijn hand voor in het vuur steken dat Zinho wel een bal of drie op doel weet te koppen of trappen.

Gano was na de huurbeurt van Thelin overigens de laatste écht succesvolle spits die we hebben gehad op de Freethiel. In zijn twee volledige seizoenen scoorde hij telkens meer dan tien keer per jaar. Doe daar nog de vliegende start bij die hij nam in het jaar dat hij vertrok naar Oostende en je kan gerust stellen dat we toen een klasbak hadden. Dus voor mij is het een dikke vette ja, kom maar af Gano!

En dan een middenvelder die onze rangen niet zo lang geleden nog verdedigde, niemand minder dan Louis Verstraete. De jonge Gentenaar bewees afgelopen seizoen nog altijd een rastalent te zijn. Op zijn nog altijd maar 20-jarige leeftijd heeft hij nog een hele carri&eagravere voor zich maar heeft hij desondanks toch al heel wat gepresteerd. Het is een middenvelder met loopvermogen, een uitstekende pass, verdedigend heel alert, aanvallend een echte dreiging en een soort drive die je bij weinig voetballers nog ziet dezer dagen. Voor hem geldt hetzelfde, laat maar komen!

In het geval dat beide transfers succesvol kunnen afgerond worden zie het er dus iets zonniger voor ons uit na een, om het zacht uit te drukken, onweerachtige start. Maar vergis u niet, ook met deze mogelijke aanwinsten zijn we er nog niet. Dat het een moeilijk seizoen zal worden kunnen we hoewel het nog altijd slechts speeldag vier is, toch al toegeven. De weg is nog lang, wordt nog zwaar, maar een Beveren-supporter staat er niet om gekend zomaar op te geven.

Seppe Meul.