StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ROLT NA DIE VAN FERRERA OOK DE KOP VAN CUSTOVIC IN JAN BREYDEL ?

Vanavond omstreeks 22 uur weten we of W-B de rode lantaarn van Cercle heeft overgenomen, of het een puntje bonus behoudt op de Bruggelingen dan wel zijn eerste overwinnng van het seizoen mag optekenen. Het is een pijnlijke vaststelling, maar na amper 5 speeldagen is W-B al toe aan een tweede degradatietopper en dat went maar niet.

De wedstrijd van deze avond tegen Cercle roept vergelijkbare herinneringen op met die van vorig seizoen toen op 10 november Waasland-Beveren kansloos en na een schabouwelijke vertoning met 2-0 verloor in Jan Breydel. Deze match zullen de meeste supporters zich nog heugen om 2 feiten : na de wedstrijd werd Yannick Ferrera ontslagen als coach van W-B, maar vooral het feit dat Yannick een wedstrijd die gewonnen moest worden, begon zonder echte spitsen (Forte en Vellios vertrokken op de bank), was toch een bizarre ervaring. We mogen er niet aan denken dat (en mits verlies in Brugge zou dat zo maar kunnen) Adnan Custtovic vanavond hetzelfde vervelende lot moet ondergaan.

Met 0 op 12 heeft Cercle Brugge zijn start gemist, maar eigenlijk kan datzelfde worden gezegd van W-B dat slechts één puntje meer telt. Custovic doet er alvast goed aan deze waarschuwing ter harte te nemen : uit het hoofd (toegegeven, ik durf er al eens naast zitten), herinner ik mij dat Cercle in 3 van zijn 4 wedstrijden op voorsprong kwam, maar deze telkens na rust liet ontglippen. Een beetje vergelijkbaar ook met W-B dat in 2 van zijn 4 matchen een voorsprong verwierf (thuis tegen Club en in Eupen), maar deze weer uit handen gaf. Benieuwd wat voor een tweede helft we mogen verwachten vanavond ! We zullen dus bij de pinken moeten zijn straks wanneer "De Vereniging" straks weer van meetafaan in de aanval gaat, want W-B wil liever niet de eerste zijn tegen wie Cercle een vroege voorsprong over de streep trekt.

W-B heeft voor vanavond één hoofddoel : niet verliezen en liefst met 3 punten terugkeren naar het Waasland. Schade beperken dus in afwachting van bijkomende versterking, want die is simpelweg onontbeerlijk en de tijd dringt. Ik ben er van overtuigd dat die er komt en laat ons hopen dat de namen die veelvuldig circuleren kloppen. In Brugge moet W-B het zeker stellen zonder Koita en dat is jammer omdat Aboubakary één van de weinige spelers is die een actie kan maken en afwerken. Foret verschijnt aan de aftrap en Milosevic start op de bank. De 19-jarige Brent Gabriel mag een tweede selectie in de JPL aan zijn palmares toevoegen.

Patrick Van Wesemael.