StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B VERLOST CERCLE VAN RODE LANTAARN.

Hoe speel je het klaar : 75 minuten de baas zijn op het veld van een puntenloze concurrent, amper een kans toestaan en toch met 1-0 verliezen ? Liefst 6 wissels voerde Adnan Custovic door na de dramatische thuiswedstrijd tegen Genk en net als in Eupen voetbalde W-B niet onaardig. Maar net als aan de Kehrweg vergat het dat voetballend overwicht om te zetten in meerdere kansen en goals. Het resultaat is een nieuwe nederlaag en een 1 op 15. Supporters, technische staf en spelers voelen zich in de steek gelaten door de clubleiding, want aan goede wil ontbreekt het de entourage niet. Het bestuur laat zijn spelersgroep in de steek, want zet desnoods een gepensioneerde spits en een degelijke middenvelder bij en de ploeg pakt overwinningen in Eupen en Jan Breydel. Uitblinker Badibanga trapte gisteren 8 perfecte hoekschoppen waar niks van kwam en dan weet men het wel. De clubleiding overschat momenteel zichzelf en zijn spelersgroep, want deze is niet klaar en deze vaststelling staat totaal los van Propere Handen. Het is een bewonderenswaardige instelling dat de centen niet door vensters en deuren worden buiten gegooid en dat wordt geprobeerd goeie spelers voor een goeie prijs binnen te halen, maar durf aub ook eens investeren, want meestal betalen die inspanningen zich later dubbel en dik terug. Ook het tergend lang afwachten tot eer iets van de prijs gaat loopt de spuigaten uit. Neen, spelers staan niet meer te trappelen om bij ons te komen voetballen en dus zal de portemonnee iets verder open moeten. Niet langer geleden dan december 2017 stond er een elftal waarover iedereen de mond vol had en dat is in minder dan 2 jaar tijd vervangen door een bende junioren met onvergelijkbare kwaliteiten. Als we maar de helft van die goeie spelers hadden verkocht (goeie spelers, maar een goed klassement was er nooit bij omdat de lokroep van het grote geld het haalde van de ambitie), dan had de clubspaarboek nog voldoende gevuld geweest en had er bovendien nog een ruggengraad overgebleven om een degelijke ploeg rond te bouwen.

Enfin, we zouden het nog even hebben oover Cercle - W-B. Het 1-0 verlies was onverdiend, maar dat vinden ze bij de Vereniging absoluut niet erg. Knappe prestatie was er van Beni Badibanga die gisteren op eenzame hoogte stond te voetballen, al verdient de prestatie van Paul Keita en Ageypong een eervolle vermelding. Vreemd hoe doelpuntenmaker Stef Peeters kon scoren tussen Moren en Caufriez. Jammer voor onze jonge doelman Gabriel die amper een bal moest pakken (tenzij een gevaarlijke terugspeelbal), maar toch zijn netten niet schoon kon houden. Custovic zal ongetwijfeld het kind van de rekening worden, maar of daarmee de problemen van de baan zijn valt zwaar te betwijfelen. Een ding staat vast : het is momenteel niet alleen bij Anderlecht crisis, want als spelers voor cruciale duels vragen om niet geselecteerd te worden zoals in het geval van Vukotic, dan loopt het grondig fout. De Freethiel lijkt wel in brand te staan, want iedereen wil vluchten en de brandweer (in dit geval versterking) lijkt niet geneigd meteen te komen blussen. En toch heb ik nog een schrale troost gevonden : men kan beter na 5 speeldagen in het bezit zijn van de rode lantaarn dan na 25 speeldagen.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B VERLIEST MET 1-0 OP CERCLE BRUGGE

Waasland-Beveren is zonet met 1-0 onderuit gegaan in Jan Breydel.
Waasland-Beveren domineerde de eerste helft volledig. Toch was het heel moeilijk om kansen te creëren voor geel-blauw. Een knap schot van Badibanga ging maar een metertje over, een kopbal van Max Caufriez ging voorlangs. Cercle Brugge was op geen enkel moment gevaarlijk voor de pauze.
Na de rust begon de thuisploeg vuriger. Er ontstond wat twijfel bij W-B, maar toch creëerde geel-blauw de eerste goede kans. Agyepong kwam goed naar binnen en trapte naar de verste hoek. De thuisdoelman zweefde de bal echter uit z'n doel. Net na het uur scoorde Saadi voor de thuisploeg. De assistent vlagde voor buitenspel, dus het feestje ging niet door. Scheidsrechter D'Hondt luisterde lang naar de VAR, maar die bevestigde uiteindelijk de beslissing. Een kwartier voor tijd stak W-B opnieuw de neus aan het venster. Foulon stak de bal diep naar de ingevallen Vukcevic. Hij zag Din Sula, ook ingevallen, naar de eerste paal komen en trachtte hem te bereiken. Een Brugs been verhinderde echter dat de bal bij de spits kwam. Aan de overkant was er een grote kans voor Hazard. Na wegglijden van Foulon kreeg hij de bal pardoes in de voeten. Hij stak de bal, gelukkig voor W-B, naast het doel. Uitstel van executie echter. Peeters tikte minuten na die fase de bal wel binnen. 1-0. W-B vond geen antwoord, integendeel. Meteen daarna was er opnieuw een grote kans voor de thuisploeg. Moren redde de meubelen in extremis. W-B poogde, maar vond geen antwoorden. Het bleef 1-0.

MARTIJN DE JONGE