StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tijd genoeg ?
Het lang verwachte ontslag van Adnan Custovic is er dus maandag gekomen. Als het de bedoeling was om tot 's avonds te wachten om dit bekend te maken zodat er in Extra Time niet op ingespeeld kon worden, is dat een ferme tegenvaller geworden. Bij het afsluiten van Extra Time maakte Frank Raes het ontslag van Custovic openbaar en Peter Vandenbempt had duidelijk zijn huiswerk op voorhand gemaakt. Een stuk of twaalf trainers plus een viertal interim-coaches weden in minder dan 10 jaar tijd de laan uitgestuurd en volgens nog diezelfde Vandenbempt was het dramatische van dit hele verhaal de vaststelling dat het heeft geholpen.
Niet onbelangrijke bedenking hierbij van Vandenbempt : waarom de trainer doorsturen en een paar uur later enkele inkomende transfers realiseren ?
Een andere vraag die zich opwerpt : het was een publiek geheim dat de clubleiding reeds geruime tijd overwoog de moeizame samenwerking met Custovic stop te zetten, maar het feit dat Adnan de club in eerste had gehouden en de vrees dat die beslissing in de media en bij de entourage van W-B in slechte aarde zou vallen, maakten dat geen knopen werden doorgehakt. Toch stelt zich de vraag wanneer het intern een uitgemaakte zaak was dat Custovic zou moeten gaan, er nog geen ver gevorderde onderhandelingen waren met kandidaat-opvolgers van Adnan, althans dat durf ik afleiden aan de houding van het bestuur die het aanstellen van een nieuwe coach voor de match van zaterdag tegen Charleroi, weinig waarschijnlijk acht.
Ik begrijp dat een bestuur bij gebrek aan financiële armslag meer tactisch moet handelen, maar het eindeloos geduld dat onze bestuurders blijkbaar moeiteloos kunnen opbrengen, kost tijd en ambitie en schiet bij veel supporters in het verkeerde keelgat. Is onze club onderbemand om op een professionele manier te werken ?

PVW.