StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Bestuur geeft verklaringen maar wie neemt daar genoegen mee?

De kogel is door de kerk, Adnan Custovic werd, misschien eerder cynisch door de mensen van het bestuur, bedankt voor bewezen diensten. Zoals zo vaak is de trainer dus kop van jut. Maar zoals zelfs nog vaker blijkt die beslissing achteraf gezien eerder de gemakkelijkste dan de meest efficiënte. De club kwam met een verklaring op haar website. Of hoe ik het graag noem een 'ik dek mij in voor nog meer kritiek' boodschap. Want wees nu eerlijk, met die simpele woorden neem jij als supporter toch ook geen genoegen?


Korte samenvatting van het artikel op de website van de club. Door de moeilijke kalender is het enigszins logisch dat we onderaan staan. Adnan treft zeker niet als enige schuld in deze resultaten, ze hebben de spelers 'wakker geschud' en dat zet ik graag tussen aanhalingstekens omdat ik mij sterk afvraag wat ze daarvoor gedaan hebben. De resultaten tegen concurrenten Eupen en Cercle vielen tegen en ze gaan keihard aan het werk om de scheve situatie recht te zetten.

"Ze", laat "ze" nu net de allergrootste oorzaak zijn van de probleemsituatie, wat zeg ik rampzalige situatie waar we ons nu bevinden. We tellen 1 op 15, verloren zwaar van Club Brugge, Antwerp en Genk en verloren kostbare punten tegen rechtstreekse concurrenten. Er zit niet voldoende kwaliteit in deze ploeg, versterkingen worden al weken beloofd maar blijven maar aanslepen. De scoutingscel is als je het mij vraagt onbestaande en er starten spelers waarvan ik mij bijzonder fel afvraag waarom zij juist een selectie kregen. Akkoord dit was misschien te wijten aan keuzes van de coach, maar die man roeit ook maar met de riemen die hij heeft.

Dus, eindstand: de coach is de laan uitgestuurd. Een makkelijke, impulsieve en misschien wel vooral domme beslissing. Maar hij is ook zeker niet onschuldig, laat dat duidelijk zijn. Adnan's tactieken waren waardeloos, de fysieke paraatheid van de spelers is zoek, dat geldt eveneens voor de sfeer in de technische staf als je kijkt hoeveel er daarvan vertrokken zijn, en hij nam beslissingen tijdens de wedstrijd die je op z'n minst betwistbaar kan noemen.

Maar nu staan we hier, met 1/15 zonder trainer en vooral zonder kwalitatieve spelers. Maar hetgene waar ik mij nog het meeste zorgen om maak: er wordt weer maar eens niet in eigen boezem gekeken. De man die faalde bij meerdere transfers de afgelopen jaren zit nog gewoon op zijn postje. Er wordt onvoldoende en vooral onvoldoende correct gecommuniceerd met de supporters. Meer dan een bladzijde tekst waar rond de pot gedraaid wordt krijgen we niet. En dat zijn nog maar enkele van de problemen waar we mee kampen de afgelopen, en ik hoop dat ik ongelijk heb maar ik zeg het toch, waarschijnlijk komende maanden.

Wie dit als een aanval ziet, dat is verre van mijn bedoeling. Ik schrijf dit als supporter met een bang hart voor de toekomst, iemand die ongerust is over wat er ons te wachten staat en vooral iemand die dag in dag uit met een positieve mindset probeert te praten en denken over zijn favoriete club. Ik heb maar één vraag, neem dat niet van mij af. Neem dat niet van ons af. Het geel-blauwe legioen zal jullie eeuwig dankbaar zijn.

Seppe Meul.