StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN DIRK GEERARD STUNTEN TEGEN CHARLEROI ?

Het wordt vandaag de meest drukke dag van het seizoen tot nu toe op de Freethiel. Om 08.30 uur werd Arnault Mercier voorgesteld als opvolger van Adnan Custovic en wanneer de medische testen van de Albanese Griek Fiorin Durmishaj meevallen, heeft W-B er zijn lang gezochte aanvaller bij.

Deze 23-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Griekse Olympiacos. Gisteren zette ook al Aaron Tshibola zijn krabbel onder een overeenkomst met Waasland-Beveren. Tshibola is een 24-jarige middenvelder (een 6 in het voetbaljargon) die eigendom was van Astonvilla, maar vorig seizoen uitkwam voor de Schotse eersteklasser Kilmarnock. Aron komt definitief over en een paar jaar geleden betaalde de Engelsen nog een slordige 5 miljoen Euro voor de Congolese middenvelder. En wat de nieuwe coach betreft, die was momenteel technisch-directeur bij amateurclub Seraing. Mercier heeft geen ervaring op het hoogste niveau, maar kreeg bekendheid toen hij met Roeselare in de tweede klasse, ondanks veel minder kwaliteit, Antwerp het vuur aan de schenen legde.

We zouden bijna vergeten dat er morgenavond ook nog gevoetbald wordt op de Freethiel en dat er 3 gouden punten te verdienen zijn. Charleroi is de tegenstander met ook daar een bekend Bevers gezicht op de bank, nl. Karim Belhocine. Het Mazzu-tijdperk mag dan wel voorbij zijn, wat niet vlug zal veranderen is dat Sporting voor elke eersteklasser een taaie tegenstander zal blijven. En we mogen onze bedenkingen hebben bij het regime in het Stade du Pays de Charleroi, ze blijven uitstekende voetballers vinden voor belangrijke vertrekkers. Momenteel bengelen de Zebra's met 5 punten eerder onderin het klassement, maar de Henegouwers kwamen tot nu toe slechts 4 keer in actie en hebben nog een match tegoed (dacht tegen Gent) omwille van het Europees voetbal. Een overwinning zaterdag van Charleroi kan de Walen flink vooruit helpen in de rangschikking en als er in dat geval ook iets wordt gepuurd uit de inhaalwedstrijd, is er van die aarzelende start geen sprake meer.

Arnault Mercier zal zaterdag ongetwijfeld een aandachtig toeschouwer zijn op de tribune, maar de eindverantwoordelijkheid voor de partij tegen Charleroi is in handen van Dirk Geeraerd. Reken maar dat ouwe rot Geeraerd niet voortdurend grappen heeft zitten maken op de bank en zeker weten een plannetje klaar heeft om de bezoekers het leven zuur te maken. Jammer dat Dirk voor dit belangrijke duel nog geen beroep kan doen op de hierboven geciteerde nieuwkomers en ook Koita is nog niet inzetbaar. In tijden van negativiteit worden blessures van bepalende spelers (en Aboubakary Koita is er zeker zo eentje) vlug vergeten of geweigerd als excuus, maar het is heus wel een handicap dat de gewezen Buffalo de voorbije matchen met een kuitblessure aan de kant moest blijven.

Charleroi is één van de meest moeilijk te bespelen tegenstanders, maar zich bij voorbaat kansloos achten komt niet voor in het voetbalboek van Dirk Geeraerd die als geen ander weet dat alleen driepunters de beste manier zijn om onze club van de rode lantaarn te verlossen. Laten we dat maar proberen dus, want inzetten op een puntje en Charleroi op een diefje met de punten aan de haal zien gaan, zou een nieuwe opdoffer zijn. Wat zou het deugd doen zo net voor de interlandbreak een onverhoopte eerste overwinning te mogen inschrijven. Het zal wel nooit wennen dat W-B noodgedwongen tot de laatste week van de transferperiode moet wachten om de beste zaken te doen, maar laat ons hopen dat de nieuwkomers snel hun draai zullen vinden en de meerwaarde brengen die van hen wordt verwacht. In die optiek komt de interlandbreak als een geschenk uit de hemel.

Patrick Van Wesemael.