StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* En plots is het geloof weer een beetje terug.
Niet dat het helemaal weg was, maar na het verlies tegen Cercle had de hoop op een degelijk seizoen wel een flinke deuk gekregen. En alhoewel versterking al een tijdje was toegezegd, bleef het met een klein hartje afwachten welke spelers door het clubbestuur overtuigd konden worden om het seizoen op de Freethiel vol te maken. Het werd een bewogen week, want eerst werd de samenwerking met Adnan Custovic stopgezet en kwamen vervolgens Tshibola, Durmishaj en Arnault Mercier. Laatstgenoemde neemt de sportieve touwtjes over van Custovic en brengt ook een fysical coach mee. Mercier mist ervaring op het hoogste niveau, maar verdient zeker het voordeel van de twijfel en het is niet lang zoeken naar positieve commentaren over o.a. zijn passage bij Roeselare.

Over middenvelder Tshibola heb ik hoopgevende berichten opgevangen en als die komen uit de hoek van een concurrerende makelaar, mogen die best naar waarde worden geschat. Over onze nieuwe aanvaller is minder geweten, behalve het feit dat hij tijdens deze transferperiode door het Griekse Olympiacos werd overgenomen van het eveneens Griekse Panionios waar Urbain Braems ooit trainer was. Durmishaj "zou" een beloftevolle aanvaller zijn die dus door Olympiacos nog even wordt gestald bij W-B in de hoop dat hij daar zijn ontwikkeling kan verder zetten door regelmatig te spelen.

En het huiswerk is nog niet helemaal klaar, want stiekem hoopt de club nog steeds om belofte Louis Verstraete definitief naar de Freethiel te halen en dat zou inderdaad de kers op de transfertaart zijn.

Voor vandaag echter moeten we onze hoop in de handen van Dirk Geeraerd leggen en ik ben deze morgen opgestaan met geen slecht gevoel voor de partij van deze avond. Reken maar dat sluwe vos Dirk Geeraerd een plannetje klaar heeft om de Zebra's uit Charleroi op te schrikken. Zou Tshibola al in de basis staan ? In theorie kan het, maar vraag is of Geerard een beroep op hem zal doen na een ongetwijfeld hectische week voor de Congolees.

PVW.