Hoe kan het bestaan ? Een bijna perfecte eerste helft afleveren en toch weer met een onfortuinlijke 0-1 gaan rusten. Dirk Geeraerd zat waarschijnlijk 45 minuten lang te smullen op de Beverse bank na wat zijn ploeg in de eerste helft tegen Charleroi liet zien. En smullen, dat deden ook de Beverse supporters die al een tijdje met grote honger naar een potje lekker voetbal uitkijken, want hun team leek wel herboren. Amper kansen toestaan (de eerste was wel voor de bezoekers) en zelf geduldig, maar met grote overgave op zoek gaan naar een dik verdiende voorsprong. Emmers en Heymans, Dierckx, alle 3 hadden ze met het broodnodige tikkeltje meeval kunnen scoren, maar in de gevreesde hoek waar de klappen vallen is Dame Fortuna maar zelden aanwezig. Integendeel, dat met de rust in zicht een oude bekende van de Freethiel (Morioka) de netten aan de overkant deed trillen was een pijnlijke ervaring halverwege.
We mogen terecht onze twijfels hebben bij de fysieke paraatheid van de spelers, maar het was wel W-B dat meteen na de herneming op een zucht van de 1-1 kwam, maar het mocht niet zijn zaterdagavond voor Dirk Geeraerd en co. Als dan bij de tweede Waalse tegenaanval van de avond de 0-2 valt, heeft dit wat mij betreft niet zoveel meer te maken met de fysieke paraatheid wanneer, weliswaar de 0-3 en 0-4 te gemakkelijk vallen, maar wel met wat er in die jonge kopjes omgaat na de 0-2 en het beste van zich te hebben gegeven.

Wat zijn we gisteren wijzer geworden ? Scoren en de nul houden, niet onbelangrijk in het voetbal, op dat vlak ligt er nog veel werk op de plank. Met hetzelfde materiaal als waarmee Custovic kon werken heeft Dirk Geeraerd in de eerste helft een mooi werkstuk afgeleverd en daarbij viel het op dat Dirk Tuur Dierkx nog eens van onder het stof haalde en die beschaamde het vertrouwen zeker niet. Na een 0-4 nederlaag lijkt het ongepast positief gestemd te zijn, maar na gisteren begrijp ik onze voorzitter iets beter wanneer hij stelt dat er meer in deze jonge spelersgroep zit dan er tot nu toe is uitgekomen, maar ik blijf anderzijds bij mijn opvatting dat de club deze jonge gasten onvoldoende omringt met ervaring. De interlandbreak komt als geroepen, maar denken dat het daarna met de nieuwe coach en nieuwe spelers van een leien dakje zal lopen, was dat maar waar ! In ieder geval, bedankt Dirk Geerard voor een zeer goeie eerste helft.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van de hand van Martijn De Jonge.

Patrick Van Wesemael.

WB VERLIEST (TE) ZWAAR VAN CHARLEROI

W-B kan de interlandbreak niet in met een driepunter op zak. Geel-blauw verloor deze avond van Charleroi met 0-4. W-B bracht met vlagen mooi voetbal op de mat, maar de Zebra's waren dodelijk efficiënt.
Waasland-Beveren domineerde de eerste helft volledig tegen Sporting Charleroi. Na een studiekwartier toverde Xian Emmers een knappe actie uit z'n voeten. Hij zette de bal ook goed voor naar Daan Heymans. Een bezoekende verdediger gooide zich echter nog voor de bal en verhinderde een doelpunt. Rond het halfuur opnieuw twee kansen voor W-B. Eerst miste Tuur Dierckx het doel op een metertje na. Nadien ging een schot van Emmers net voorlangs. Tien minuten voor de rust kreeg opnieuw Heymans een schietkans. Alweer lag een Zebra in de baan van het schot. W-B was goed, creëerde veel kansen, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Ex-WB'er Ryota Morioka kopte Charleroi op voorsprong: 0-1. Vlak voor de rust stak geel-blauw nogmaals de neus aan het venster. Het zat echter helemaal niet mee.
De tweede helft startte zoals de eerste eindigde; met een kans voor W-B. Zowel Dierckx als Verreth konden niet genoeg bij de bal om het leer tegen de netten te duwen. Aan de overkant waren ze wel efficiënt. De bezoekers forceerden een tweede kans in de partij en scoorden aan honderd procent. Massimo Bruno verdubbelde de voorsprong: 0-2. W-B probeerde wel, maar afwerken lukte telkens niet. Aan de overkant vloog de 0-3 iets te makkelijk binnen. Nicholson werkte af. W-B bleef de betere in het spel, maar de bezoekers bleven loeren op de counter. Tien minuten voor tijd werd het 0-4, na tussenkomst van VAR Boucaut. De 0-4 bleef ook na negentig minuten op het bord.
Wat een ongelooflijk zuur resultaat voor W-B. Geel-blauw voetbalde goed, soms zeer goed. De doelpunten vielen echter allemaal aan de overkant. Twee weken koppen bij mekaar, neuzen in dezelfde richting en dan volop knallen in Sint-Truiden.