StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verstraete niet, Dhauholou en Jackers wel.
De transferperiode bij Waasland-Beveren is geëindigd zoals ze is begonnen : in de grootste verwarring. Waar de komst van Louis Verstraete een quasi zekerheidje was, werd de deal uiteindelijk in laatste instantie nog afgeblazen en dus naar de prullenbak met het langdurig voorbereidende werk die aan de komst van Louis was gekoppeld. Blijkbaar was er geen deftig plan B voor het geval Verstraete niet zou komen, want plots kwam er een voor de buitenwereld totaal onbekende Ivoriaanse aanvaller van 21 uit de bus. Dhauholou is de naam en die werd opgehaald bij de beloften van Anderlecht waar hij het schopte tot 2 wedstrijdselecties. Eveneens een verrassing, maar iets minder groot, was het aantrekken van nationale beloftendoelman Nordin Jackers. Gelukkig werd het contract van Debaty in gezamenlijk overleg ontbonden zodat Kevin nu een vrije speler is, want anders zat W-B met 4 keepers. Afgaande op het aantal geïncasseerde goals zou spelen met 2 doelmannen misschien geen slecht idee zijn, maar ik vrees dat het bondsreglement dit niet voorziet. De komst van Jackers zou wel eens een bedreiging kunnen vormen voor Lucas Pirard die tot nu toe ver van kon overtuigen. Mogen we ons vragen stellen bij spelers uit de eigen competitie die worden aangetrokken en reeds kort daarna als "onvoldoende" worden gequoteerd. Pirard wordt verweten opvallend slecht te kunnen mee- uitvoetballen en het ontbreken van die kwaliteit is waarschijnlijk geen nieuw gegeven.
Nordin Jackers verdient in ieder geval het voordeel van de twijfel als nationaal beloftendoelman en als volwaardig lid van de Genkse kampioenenploeg achter de uiteraard onbetwiste Vukovic. Na het uitvallen echter van diezelfde Vukovic vroeg op het seizoen werd Jackers onverwachts gepasseerd door Coucke en het is logisch dat Nordin momenteel kost wat kost ergens wil spelen om verdere stappen in zijn ontwikkeling te kunnen zetten.
De conclusie van de laatst bijgekomen spelers is dan ook dat het uiteraard altijd valt af te wachten of spelers de klik met hun nieuwe club kunnen maken, maar vooral ook dat de clubleiding koppig blijft vasthouden aan het samenstellen van een veel te jonge spelersgroep met amper ervaring in de JPL. Diekoppigheid zou beter worden gebruikt om bewust en doelgericht posities te bezetten zoals in het geval van Verstraete. Dat Louis uiteindelijk niet komt is buiten de wil van Verstraete zelf en Waasland-Beveren, maar wat vreemd dat dan plots een onbekende spits uit de hoge hoed wordt getoverd ipv een nr8. Dit gezegd zijnde ga ik wel wanneer W-B na 30 speeldagen het behoud heeft verzekerd, als eerste de mensen die hiervoor hebben gekozen uitbundig feliciteren, want alhoewel jong en Belgisch als muziek in de oren klinkt, vind ik het beleid op dit vlak momenteel zeer gewaagd.

PVW.