StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Met 1 op 18 naar Sint-Truiden.
De zomermercato zit er op en het woord is aan de interlandbreak. Die zomrmercato is globaal genomen bij de fans niet op gejuich onthaald. Het heeft geen enkele zin om steeds naar het verleden te blijven verwijzen, maar bij de supporters leeft de overtuiging dat vier sterkhouders (Roef, Verstraete, Ampomah en Boljevic) niet of nauwelijks zijn vervangen en met een vijftiende plaats vorig seizoen als eindresultaat is een eenvoudig rekensommetje in dat geval snel gemaakt. De rode lantaarn was al op speeldag 5 in ons bezit en zo vroeg op het seizoen is de vraag niet meer hoeveel plaatsen W-B na de trainerswissel en recente aankopen nog kan stijgen, maar wie zo vriendelijk zou willen zijn met speeldag 30 in zicht onze positie over te nemen.

Nu sneuvelen er in het voetbal theorieën aan de lopende band over hoe bepaalde situaties zullen aflopen, feit is dat ondanks de vele twijfels bij de entourage, geen mens op dit moment bij benadering kan inschatten welke de impact zal zijn van de trainerswissel en de laatste nieuwkomers Tshibola en Durmishaj. Natuurlijk zijn we ontgoocheld dat Gent het licht op rood liet staan om Verstraete naar Beveren te laten vertrekken, maar het zou van weinig kennis getuigen alle gewicht voor het behoud van W-B in de JPL op de jonge schouders van Louis te leggen. Het is niet altijd gemakkelijk als supporter achter de keuzes van het bestuur te staan, maar anderzijds moeten we er op vertrouwen dat zij die keuzes in eer en geweten maken. Het zou dus zo maar kunnen (en ik weet dat het ongeloofwaardig overkomt met een 1 op 18), dat Tshibola en Durmishaj de ontbrekende puzzelstukken vormen om W-B uit zijn benarde klassement te helpen. Laat het duidelijk zijn, ik ben bang dat onze club dit seizoen zal blijven kamperen in de sociale woningen van de JPL omdat de betere rijwoning niet haalbaar is (om niet te spreken van een half open bebouwing), maar zelfs in de categorie sociale woningen is er een groot verschil en deze welke W-B momenteel bekleedt heeft spijtig genoeg veel weg van een krotwoning. Laat ons hopen dat Arnault Mercier kaas gegeten heeft van architectuur en Tshibola en Durmishaj handige jongens zijn zodat we tegen de periode Sinterklaas en de kerstman een deftige ontvangst kunnen aanbieden.

Wat mij vooral beangstigt is dat we waarschijnlijk het aantal overwinningen kunnen opbergen in het tuinhuis. Die eerste driepunter, daar moeten we zeer dringend werk van maken, want hoe langer die uitblijft, des te zwaarder de druk zal toenemen en ook daar zal de onervarenheid van onze spelersgroep in ons nadeel gaan spelen.

PVW.