StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Opnieuw Japans bloed op de Freethiel ?
Als vandaag de fysische en medische testen meevallen van de Japanse international Yuki Kobayashi, is het de bedoeling deze centrale middenvelder met een uitstekende linkervoet een contract voor 2 seizoenen op de Freethiel te laten ondertekenen. Misschien ontstaat de indruk dat dit een compleet onverwachts geschenk is dat uit de hemel komt vallen, maar zo is het niet. Deze piste werd reeds een zestal weken geleden aangereikt, maar was toen nog ruim onbetaalbaar en bovendien wou men per se een opening houden voor Louis Verstraete. Door het vuil spelletje van Gent en het misschien iets te afwachtende van Waasland-Beveren, kwam Louis dus niet en kreeg de club iets meer financiële armslag om in te zetten op Kobayashi.
Kobayashi is een vrije speler, maar die gunstige positie is natuurlijk voor makelaar en speler ideaal om goeie zaken te doen. Geen idee hoe het zit met de fysieke paraatheid van Yuki, maar in principe is hij met zijn 27 jaar en flink wat ervaring in Europa bij het Nederlandse Heerenveen waar hij 3 jaar op de loonlijst stond en er een vaste waarde was.
Het aantrekken van de Japanner is een bijzonder positieve sportieve injectie voor het middenveld van W-B en een Godsgeschenk voor de jonge snaken zoals Verreth, Emmers en Koita.

* Misverstand over de perceptie ?
Gisteren raakte bekend dat de 18-jarige jeugdinternational Milan De Mey de Lokerse kleuren ruilt voor die van Waasland-Beveren. Het bestuur van onze club is de voorbije dagen flink op de korrel genomen over het aankoopbeleid van dit seizoen en het is misschien goed nog eens te benadrukken waarover het precies gaat. Ik denk dat veel supporters er niets op tegen hebben dat er jong en Belgisch wordt gekocht, absoluut niet ! Wat wel stoort is dat dit tot in het absurde gebeurt waardoor alle balans uit het elftal verdwijnt. We hebben dus niks tegen jonge en Belgische voetballers, maar wel tegen het feit dat zij op die jeugdige leeftijd de verantwoordelijkheid toebedeeld krijgen om de ploeg in eerste te houden en dat was voor veel supporters onbegrijpelijk. In die optiek zou de aankooop van Yuki Kobayashi wel eens de lang verwachte en verhoopte missing link kunnen worden.

PVW.