StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Depanneurs van dienst met wisselend succes.
Ik zat zaterdagavond wat wedstrijdsamenvattingen en interviews te beluisteren na Westerlo - Beerschot toen mij het volgende opviel : de beide coaches Bob Peeters en Stijn Vreven waren niet eens zo lang geleden succesvol depanneur van dienst bij Waasland-Beveren. Op zichzelf geen groot nieuws, maar daags nadien zat ik naar de samenvatting en interviews te luisteren van Virton - Lokeren op Proximus 11 en was er met De Boeck alweer een gewezen depanneur van dienst op de Freethiel aan het woord, zij het van iets langer geleden. Adnan Custovic mag dus op beide oren slapen, want er komt vroeg of laat een job in tweede klasse op hem af. Wat Peeters, Vreven en De Boeck betreft, zou dit de juiste volgorde van succes zijn ? Om met deze laatste te beginnen, het zou wel eens kunnen dat Glen snel opvolger wordt van onze Custovic in de categorie vroeg ontslagen trainers, maar als aanbrenger van de nieuwe voorzitter/sponsor heeft De Boeck waarschijnlijk iets meer credits dan een doorsnee coach in diezelfde situatie.
Stijn Vreven doet het met zijn goed gestofeerde kern van Beerschot zeker niet slecht, maar hij zal toch moeten opletten dat het, net als vorig jaar, weer net niet wordt.
Bovenaan het lijstje van deze coaches, net als zijn ploeg, staat een beetje verrassend, maar daarom niet minder knap, het Westerlo van Bob Peeters. Geen toeval dat W-B ondertussen al enkele keren ging aankloppen bij Bob om terug te komen, maar die bedankte vriendelijk. De race naar de eerste periodetitel is nog lang en mijn gevoel zegt dat er een aantal ploegen zijn met meer kwaliteit dan Westerlo, maar Bob werd in 't Kuipke de tijd gegund om iets op te bouwen en daar weet sluwe Peeters wel raad mee. Ach, die ene foute beslissing om als een dief in de nacht bij W-B te vertrekken op een moment dat een nieuw seizoen voor de deur stond, mag hem niet eeuwig blijven achtervolgen, maar toegegeven, ik heb het er wel lastig mee gehad.

* Yellow Blue begint ijzersterk.
YB heeft zijn start in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen niet gemist. Na de thuisoverwinnng vorige week tegen ST.-Gillis Dendermonde, volgde nu een knappe 0-1 winstpartij op het veld van Zaffelare. Komend weekend staat er vroeg op het seizoen een heuse topper op het progamma, want dan zakt Vrasene af naar de Freethiel en dat is 1 van de 3 ploegen die nog het maximum van 6 op 6 totaliseert.

PVW.