StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Zoals het oude voetbalspreekwoord zegt: "En allemaal saaamen"

We hervatten dit weekend de Jupiler Pro League. Op Stayen gaan we op zoek naar onze eerste driepunter. Geen simpele klus, toch is STVV ook niet aan hetzelfde schitterende parcours bezig is dan het afgelopen seizoen. In punten vertaalde zich dat helaas voor de Kanaries meer dan voor onze Leeuwen. Maar met nieuwe moed en spelers zie ik ons er zeker iets rapen.


We hebben 1/18, dat is eigenlijk rampzalig. Toch heerst er binnen de club, zowel bij bestuur, spelers en eerder verrassend ook supporters nog geen paniek, sterker nog, het vertrouwen druipt er vanaf. Het verwarmde mijn hart toen de spelers richting 'Blok E' wandelden nadat ze net met 0-4 hadden verloren van de mannen van ex-speler Karim Belhocine. Een groot deel van de supporters bleef staan om de spelers toe te juichen en uit volle borst te zingen. Met die aanmoedigingen stuurde we ze richting de kleedkamer, hopend op het feit een duidelijk signaal te geven. Een signaal dat wij als supporters achter de ploeg staan, we in hen geloven en vooral hopen dat zij ons een goede afloop van dit slecht begonnen verhaal zullen bezorgen.

Want alsof Waasland-Beveren een lelijk mens was, is er sinds die zesde speeldag een plastisch chirurg langs geweest om de broodnodige veranderingen door te voeren, om van deze club toch nog een aantrekkelijk figuur te maken. We kregen er een spelverdeler bij met Yuki Kobayashi, een transfer die, of zo leek het in eerste instantie toch, eerder op aanraden van de supporters dan van het bestuur tot een goed einde kwam. Daarnaast kwam er met Nordin Jackers nog een keeper bij, iemand waarbij ik het vertrouwen koester dat deze een nieuwe puntenpakker kan worden. En tenslotte kwam er ook nog een beloftevolle aanvaller van de recordkampioen over richting de Freethiel. Iemand voor de toekomst, of wie weet wordt het nog wel de verrassing van het seizoen, zeg nooit nooit want hoop doet nog altijd leven.

Met nieuwe moed vangen we dus de wedstrijd aan in Sint-Truiden. Het is tijd, er zijn dingen veranderd, de supporters uiten massaal hun eeuwigdurend vertrouwen. Het is van moeten nu, tijd om dat vertrouwen te belonen met broodnodige punten.
Allemaal samen en vooral:


Seppe Meul.