StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WONDEREN BESTAAN NIET, MAAR DROMEN MAG.

De interlandbreak ligt achter ons en de focus wordt, zeker gezien de ontwikkelingen van vorige week op de Freethiel, nu volledig op STVV gericht. Er was de voorbije weken veel gemor te horen op en rond het Stadionplein, maar op een paar dagen tijd verstomde het gemor om plaats te maken voor een voorzichtig optimisme. Aanleiding : het aantrekken van een keepr (Jackers), een middenvelder genaamd Tshibola en een aanvaller die luistert naar de naam Fiorin Durmishaj. In diezelfde periode werd Arnauld Mercier aangesteld als opvolger van Adnan Custovic en werden met Dhauholou (Anderlecht) en De Mey van Lokeren nog 2 beloftevolle jonge gasten aan de A-kern toegevoegd, maar laat ons hopen dat zij de tijd krijgen om geleidelijk te worden gebracht. En er zijn nog wel enkele ontwikkelingen die dat bescheiden optimisme rechtvaardigen. Revelatie van het seizoensbegin Koita is weer inzetbaar, Tuur Dierckx lijkt na een lange reeks ongemakkelijkheden er weer goesting in te hebben en Milosevic is eindelijk weer fit en hopelijk zijn neus voor goals ook. De zwarte piet doorschuiven aan Forte kunnen we weliswaar niet meer, maar de positieve opsomming van zojuist biedt voldoende perspectief om dit mislukte Italiaanse avontuur af te sluiten.

Ondanks deze fraaie vooruitzichten bestaan wonderen niet en zou het van weinig realisme getuigen om te denken dat alle zorgen nu van de baan zijn. Er is de fysieke achterstand van de groep en in het bijzonder van misschien enkele nieuwkomers. Arnauld Mercier heeft het voordeel gehad dat hij dankzij de interlandbreak wat extra tijd heeft gekregen, maar of die voldoende is om de negatieve spiraal van de voorbije weken in een handomdraai te keren, dat zou mij toch verbazen. Er is natuurlijk die oefenpot van vorige week vrijdag op de Bosuil die verrassend werd gewonnen, maar die biedt niet de minste garantie voor morgen op Stayen, maar een opstekertje was het wel.

En dan is er de tegenstander van zaterdagavond. Marc Brys was bij de seizoensaanhef een gekwelde coach vanwege het vertrek van een handvol goeie spelers (Custovic zal terecht opmerken dat Brys niet alleen was in die situatie), maar Yohan Boli bleef en die Ivoriaanse parel is echt wel een goeie hoor ! Marc Brys is ondertussen uitgegroeid tot een in het voetbalwereldje gerespecteerde coach die, als men hem de tijd geeft, in alle rust en sereniteit een groep kan kneden en vooruitgang laat boeken. De mindere start van STVV is met 7 punten al wat uitgewist en met een 4 op 6 uit de laatste 2 matchen (thuis 0-0 tegen Zulte-Waregem en 0-2 winst in Eupen) ligt de weg alweer open om zich definitief los te rukken van de onderste regionen.

Vertaalt de sportieve injectie bij Waasland-Beveren zich al meteen in 1 of 3 punten buitenshuis ? De voorbije jaren werd er amper geoogst op Stayen, maar dit is weer een heel nieuw elftal ten opzichte van dat van vorig seizoen en bovendien zeggen statistieken iets, maar zeker niet alles en deze naar de prullenbak verwijzen is evenmin verboden. We mogen er nog niet te veel aan denken, maar wat zou het plezant zijn om zaterdagavond die eerste overwinning te mogen optekenen !

Patrick Van Wesemael.