logoWB W-B LAAT EERSTE ZEGE ONTGLIPPEN IN DYING SECONDS.

Het overkomt alleen ploegen die in de hoek zitten waar de klappen vallen : buitenshuis 75 minuten baas zijn, amper kansen toestaan en zelf voldoende mogelijkheden creëren om een logische overwinning te pakken, maar in de absolute slotseconden van 4 minuten blessuretijd alsnog genekt worden door een wanhoopsschot. Dit is wat Waasland-Beveren zaterdagavond overkwam op Stayen na een zeer degelijke wedstrijd van onze jongens waarin ze eigenlijk nooit punten hadden mogen verliezen. Het gevoel van wederom een goeie en scorende Tuur Dierckx na de match spreekt boekdelen : "dit voelt erger aan als een wedstrijd verliezen". Een driepunter was oververdiend geweest en had W-B verlost van de rode lantaarn, maar het werd dus een voor STVV gelukkige puntendeling en voorlopig schiet W-B weinig op met dat ene puntje. De balans echter van de eerste partij onder leiding van Arnauld Mercier mag gezien worden. W-B kwam enkel in het eerste kwartier na rust onder druk te staan, maar nieuwkomer Nordin Jackers moest slechts één keer handelend optreden. Het waren Tuur Dierkcx en in het slot van de match de ingevallen Durmishaj die een verdubbeling van de score aan de voet hadden, maar de Truiense portier weigerde zijn medewerking aan een Bevers feestje te verlenen. Drie gouden punten waren zo goed als binnen toen Caufriez en Schryvers onzuiver ontzette en tegelijkertijd de pech hadden dat een wanhoopspoging van Texeira een onrechtvaardig vonnis velde over deze match. We moeten ons echter vastklampen aan de collectief sterke prestatie van Waasland-Beveren en dit met aanvankelijk enkel Jackers als nieuweling in de ploeg, want Durmishaj viel pas laat na rust in. Ook de herstelde Koita bleef tot het slotkwartier op de bank. Geen Keita of Bizimana aan de aftrap, maar wel verrassend een degelijke Jubitana. Dit W-B is nog lang geen vogel voor de kat en heeft STVV gisteren laten zien dat het op verplaatsing minstens de evenknie is van de Kanaries. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge.

W-B VERLIEST IN HET SLOT TWEE PUNTEN OP STAYEN

Waasland-Beveren heeft in het slot nog twee punten weggegeven. Geel-blauw slikte diep in de blessuretijd nog de tegentreffer. Het werd 1-1 op Stayen. Tuur Dierckx scoorde voor W-B.
Waasland-Beveren speelde een sterke eerste helft op Stayen. Debutant Nordin Jackers bleef 45 minuten werkloos. Na vijf minuten ontfutselde Thomas Agyepong de bal van een Truiense verdediger. Hij kreeg de steun van Tuur Dierckx en Stefan Milosevic, maar koos toch zelf voor het schot. Zijn trap was niet slecht, maar niet op doel. Dik vijf minuten later zwiepte Dierckx de bal goed voor doel. Denzel Jubitana kwam aangestormd, maar kon de bal niet tegen de netten duwen. Na twintig minuten rukte Daam Foulon mee op. Hij bracht voor, maar zowel Milosevic als Dierckx kwamen net te kort. Nog voor de rust trapte Jubitana van ver, maar doelman Schmidt zweefde de bal in hoekschop. Rusten bij 0-0 op Stayen.
Na de pauze liep het iets moeizamer voor W-B. Jackers moest na tien minuten in de tweede helft voor het eerst tussenkomen. Acolatse trapte, maar de goalie bracht goed redding. Aan de overkant kon Beveren meteen counteren. Agyepong en Dierckx gingen met z'n tweeën op de doelman af, maar de laatste pass was niet goed. Weg kans! Net voorbij het uur was het wel bingo! Een voorzet kwam in de voeten van Dierckx terecht. Hij twijfelde niet en knalde de bal via de paal tegen de netten: 0-1! Nog geen tien minuten later kon Dierckx op weg naar zijn tweede. De ingevallen Durmishaj stak de bal goed diep, maar Dierckx stuitte op de goed uitgekomen doelman. De thuisploeg kwam opzetten, maar Waasland-Beveren hield stand, 94 minuten lang. Dat bleek echter niet genoeg want diep in blessuretijd viel de tegentreffer nog. Texeira trapte de bal in het kruis: 1-1. De spelers van Waasland-Beveren vielen allemaal op de grond, tegen de mat. Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden.