StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een afknapper van formaat, maar we staan alweer paraat.
Een doelpunt incasseren diep in de blessuretijd doet altijd pijn, maar dat van Texeira des te meer omdat het over de 90 minuten bekeken een aanslag was op gerechtigheid. Wat zou dit een binnenkomer van formaat zijn geweest voor de rustige Arnauld Mercier die meteen de vinger op de wonde legde door te stellen dat een match pas gedaan is na het laatste fluitsignaal.
Wat heb ik nog dikwijls moeten terugdenken aan de woorden van Tuur Dierickx die overigens met een zeer volwassen interviewtje op Sporza Radio vertelde dat die goal erger aanvoelde als een verliespartij. Anderzijds, dit was met voorsprong de beste wedstrijd van W-B dit seizoen tegen een STVV dat net een 6 op 6 had gepakt tegen Standard en Eupen. Een perfect uitgebalanceerde partij met amper toegestane kansen en opgeteld toch een viertal uitstekende mogelijkheden om op de counter vroegtijdig de match op slot te gooien zodat die late goal voor geen averij had kunnen zorgen. Dat deze prestatie werd geleverd met enkel Nordin Jackers aan de aftrap als nieuwkomer (in het slot zou Fiorin Durmashaj nog invallen en bijna scoren), is op zijn minst hoopgevend, net als de invalsbeurt van de herstelde Koita, maar van hem hadden we al eerder door dat hij de beste aankoop is van het seizoen.
Mercier had verrassend een basisplaats in petto voor Jubitana, maar de youngsters Verreth en Emmers ontbraken en dat zijn niet toevallig 2 spelers die bij aankomst op de Freethiel geen ervaring hadden in de JPL. Laat ons hopen dat de clubleiding inziet dat een overdreven jong en daardoor totaal onevenwichtig elftal uit den boze is, zonder daarmee afbreuk te doen aan de kwaliteiten van deze jonge gasten. En wat is het mooi meegenomen dat Tuur Dierckx weer naar het niveau aan het toegroeien is dat hij tot nu toe te weinig haalde, maar wel in zijn mars heeft. Hij is nog jong, maar kan desondanks toch al een pak ervaring in de schaal leggen. En zou de derde keeper eindelijk het verhoopte schot in de roos zijn ? Een zwaluw maakt de lente nog niet, maar ondanks het feit dat Jackers weinig werk op te knappen kreeg, stond hij er wel met én goeie redding en een uitstraling die de aanvankelijke titularis Pirard ontbeert tot op heden.
Er is dus gerechtvaardigde hoop op beterschap, maar wat was ik gisteren onder de indruk van onze komende tegenstander Moeskroen. Excelsior gaf bij momenten voetballes aan Kortrijk en dat wordt komende zaterdag met zekerheid een heel taaie tegenstander voor de mannen van Mercier.

PVW.