StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

'T zit allemaal ook niet mee..

19 september, de Jupiler Pro league is bijna 1/4 gespeeld. Met 2/21 is het onze slechtste start sinds onze terugkomst, of als fusieploeg eerste aankomst in de Belgische hoogste klasse. Dat is zacht uitgedrukt dramatisch. Toch is het niet allemaal rampzalig en zijn er effectief lichtpunten. Want zoals de titel al aangeeft: 't zit ook allemaal niet mee.


Afgelopen weekend verliezen we door eerder kinderlijke fouten de drie punten in het verre Limburg. In de slotseconden van de wedstrijd jaste Teixeira de bal voorbij Jackers waarmee hij Sint-Truiden in extremis toch nog een punt schonk. Een onverdiend punt want over de hele lijn was er maar één ploeg die aanspraak maakte op die drie punten en dat was zonder enige twijfel ons Waasland-Beveren. Twee punten verliezen door twee keer slecht wegwerken maar vooral eigen kansen niet af te werken.

We speelden nog zonder de twee aanwinsten op het middenveld Tshibola en Kobayashi. Twee mannen met toch al een pak ervaring. En laat dat nu zijn wat wij echt wel missen. Begrijp me niet verkeerd, alle respect voor de jongelingen die rondlopen op de Freethiel. Deze jongens doen absoluut hun uiterste best én hebben weldegelijk kwaliteit om, misschien eerder op lange termijn, een belangrijke rol te vervullen binnen onze kern.

Maar afgelopen weekend werd het nog eens pijnlijk duidelijk. We missen de ervaring van een speler die simpelweg zegt "in de laatste minuten, trap die bal vanaf je kan gewoon de tribunes uit en blijf gefocust." Effectief is dat, naast het feit dat we onze eigen kansen niet afwerkten, de basis van onze verloren drie punten. Want ook dat, het is een eeuwenoud cliché maar het klopt nog steeds als een bus: wie zijn kansen niet afwerkt krijgt het deksel op de neus. Opnieuw, de missing link daar is ervaring.

Ik trek mij op aan het feit dat de twee reeds genoemde versterkingen nog geen minuut hebben gespeeld. Ik geloof ook dat we met hen in de basis wel tot overwinningen kunnen komen. Nu thuis tegen revelatie Moeskroen is het dé moment om te laten zien dat deze ploeg wel kan winnen. Want we zagen mooie dingen op Stayen, laat dat zich nu alsjeblieft eens vertalen in een overwinning. Komaan Beveren!

Seppe Meul.