StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET POSITIEVE BEVESTIGEN.

Het was eens wat anders dit weekend in de media en bij de supporters. Het gemor over alweer een slecht resultaat of mindere tweede helft, moest plaats ruimen voor collectief 90 zeer degelijke minuten op Stayen. Ik hoorde zelfs in een aantal sportprogramma's wanneer het klassement werd overlopen dat Waasland-Beveren op een "voorlopige" laatste plaats stond. Alsof dit een haast zeker tijdelijk verschijnsel was ! Wat gaat het soms snel in voetballand !

Hoe hoopgevend onze prestatie vorig weekend tegen Sint-Truiden ook was, successen (het was qua resultaat slechts een succesje) uit het verleden, vormen geen garantie voor het heden. Het is de hoogste tijd dat op speeldag 8 werk wordt gemaakt van de eerste driepunter van het seizoen en bij gevolg is bevestiging van die hoopgevende partij in Sint-Truiden een must. Nu was ik zondagavond een aandachtig volger van Moeskroen-Kortrijk op televisie (dat probeer ik wel vaker te doen met onze komende tegenstanders) en het moet gezegd, ik was onder de indruk van wat de spelers van Bernd Hollerbach brachten. Duitse trainers en Le Cannonier, het lijkt een bijzonder geslaagd huwelijk. Hetgeen Moeskroen echter zondag op de mat legde was zeker niet alleen het werk van een goeie coach, want ondanks het feit dat er een handvol uitstekende voetballers vertrokken, zijn er nog voldoende overgebleven en aangetrokken (Boja en recent huurling Garcia van Man City, maar het lijstje is veel uitgebreider) om met zekerheid dit seizoen vanop ruime afstand de degradatiestrijd te volgen. De Henegouwers zullen dus geen betrokken partij meer zijn als het gaat om het vermijden van plaats 16, maar anderzijds is hun bijzonder knappe huidige derde positie in het klassement (vermoedelijk) iets boven hun stand. De 14 punten die ze thans hebben verzameld volstaan waarschijnlijk nog net niet om een rustig seizoen te spelen, maar dat is een kwestie van een paar weken.

Hoe zou onze jonge spelersgroep hebben gereageerd op de mokerslag in minuut 94 afgelopen zaterdag ? Met een dubbel gevoel ? De shock na de goal van Texeira moet als een raket zijn ingeslagen, maar het gevoel op een paar seconden van een mooie resultaat te hebben gestaan, zal zodra die shock enigszins was uitgewerkt, hopelijk het besef oproepen dat winnen wel degelijk mogelijk is met dit potentieel. Zou het debuut van Tshibola en Kobayashi (twee spelers die in principe het niveau kunnen optrekken) voor dit weekend zijn ?
Een invalsbeurt behoort zeker tot de mogelijkheden, maar Mercier was zeer tevreden over Jubitana en Schryvers in Sint-Truiden en wie weet mogen zij als beloning opnieuw starten.
Het is een prettige vaststelling en het was een paar weken geleden nog ondenkbaar, maar als straks iedereen fit is worden de plaatsjes duur.
Wie er speelt is uiteindelijk ook ondergeschikt aan het resultaat, want W-B zit in een fase waarin uitstel van een overwinning alleen maar meer twijfel kan zaaien.

Patrick Van Wesemael.