Er is meer dan een kwart voorbij van de reguliere competitie en Waasland-Beveren wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. De puntendeling gisteren met runner up Moeskroen was een billijk resultaat en het positieve van zaterdagavond was dat ook match nr2 onder leiding van Arnauld Mercier weer gezien mocht worden. Er werd fris van de lever gevoetbald met enkele kansen voor W-B waar meer mee te doen was zodat de 0-1 van Garcia op het half uur min of meer uit de lucht kwam vallen. Een doelpunt van Badibanga werd afgekurd zodat de bezoekers niet mochten mopperen met de gevleide voorsprong halverwege.

Vorige week in Sint-Truiden speelde W-B al een betere tweede helft dan de voorbije weken en ook zaterdag begon het fluks aan de tweede periode. Toch moest het wachten tot midden de tweede helft op de verdiende gelijkmaker en wat leuk dat de pas ingevallen Kobayashi aan de basis lag met een sterke Foulon als aangever voor Jur Schryvers. Een terechte puntendeling, maar als er een team had moeten winnen was het zeker de thuisploeg geweest op basis van een tomeloze inzet.

Wat moeten we verder onthouden van deze partij ? Nordin Jackers straalt vertrouwen uit alsof hij al jaren het doel van W-B verdedigt. Foulon speelde een heel sterke partij, maar Jubitana moest niet veel onder doen. Durmishaj kon nog niet bekoren, maar ook de invalsbeurt van Milosevic was er een om snel te vergeten. Kobayashi daarentegen speelde een goeie 20 minuten, maar lag mee aan de basis van de 1-1 en liet zien over het potentieel te beschikken om W-B te helpen timmeren aan de weg naar boven. De 1-1 tegen Moeskroen is toch van een andere betekenis dan het Moeskroen van de voorbije jaren, want deze ploeg staat zeker niet toevallig bovenin. En wat straf dat STVV met 0-3 gaat winnen in Charleroi, terwijl het vorige week de hemel mocht prijzen met een gestolen puntje tegen W-B. Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Martijn De Jonge.

W-B HOUDT PUNT THUIS TEGEN MOESKROEN

Waasland-Beveren heeft een punt thuisgehouden tegen Moeskroen. Het werd zonet 1-1 op de Freethiel. Geel-blauw creëerde de meeste kansen, maar enkel Jur Schryvers kon een (geldig) doelpunt maken. De VAR verhinderde een doelpunt van Beni Badibanga.
Waasland-Beveren begon goed aan de wedstrijd en voetbalde enkele kansen bij mekaar. Na drie minuten legde Tuur Dierckx de bal goed achteruit naar Abou Koita. Die trachtte af te werken, maar miste zijn schot volledig. Net voor het kwartier ging Dierckx opnieuw door op de flank. Zijn voorzet was goed, maar Fiorin Durmishaj mikte de bal voorlangs. Een handvol minuten later kwam diezelfde Dierckx net te kort op een voorzet van de Griekse spits. W-B morste met de kansen, Moeskroen creëerde er geen, tot op het halfuur. Garcia kopte de eerste kans van Moeskroen tegen de nutten: 0-1. W-B kon voor de rust ook geen vuist meer maken.
Na de rust ging W-B door zoals het begin van de eerste helft. Aboubakary Koita trapte eerst nog in het zijnet, maar Beni Badibanga deed de netten iets later wél trillen. De VAR kwam echter tussen en gaf buitenspel aan, al duurde het overleg wel héél lang. Iets meer dan een kwartier voor tijd mocht W-B dan eindelijk toch juichen. Een gemeten voorzet van een sterke Daam Foulon werd door Jur Schryvers tegen de netten geduwd: 1-1! Geel-blauw bleef aandringen, maar scoren lukte niet meer.