StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* In de beker telt alleen doorgaan.
Vanavond mag Waasland-Beveren voor eigen supporters proberen beter te doen dan vorig seizoen in diezelfde 16de finales van de Beker van België. Toen kwam Mandel United stunten (voor wie de wedstrijd zag was het niet eens een stunt) op de Freethiel en we moeten vermijden dat Westerlo straks W-B wederom met een vroege bekerkater opzadelt. Wie gisteren de Gele Ditjes, Blauwe Datjes las op onze website is alvast gewaarschuwd dat Westerlo in het verleden een gevreesde bekerklant was voor KSK Beveren. Van de laatste 4 confrontaties werden er 3 door Westerlo gewonnen. De meest recente van deze 4 dateert uit het seizoen 2003-2004 en toen kon Beveren zich wel kwalificeren (met de strafschoppen) nadat de wedstrijd in het Westelse Kuipke op 1-1 was geëindigd. Westerlo nam dit seizoen een vliegende start in de Proximus League, maar is na de thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen Union teruggevallen naar een verdienstelijke vierde plaats op amper 3 punten van koploper OH Leuven. Het is een goeie ploeg met enkele spelers die ervaring hebben op het hoogste niveau en een vinnig klein Zuid-Afrikaantje die vlotjes de weg naar de netten vindt (Kurt Abrahams). De meeste ervaring zit echter op de bank, want ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft trainer Bob Peeters toch al wat (soms woelige) watertjes doorzwommen. Reken maar dat lange Bob er op gebrand ligt om zijn ploeg revanche te laten nemen voor het verlies van afgelopen zaterdag tegen Union.
Voor Waasland-Beveren is deze bekerwedstrijd een mooie gelegenheid om op zoek te gaan naar een eerste overwinning van het seizoen en ook al zijn er geen kostbare competitiepunten te verdienen, het zou wel eens deugd doen, want in de beker telt alleen doorgaan. Voor coach Mercier is het waarschijnlijk de ideale gelegenheid om spelers als Kobayashi en Tshibola minuten te laten maken door hen aan de aftrap te brengen. Stellen dat W-B dit weekend goeie zaken heeft gedaan in het klassement is overdreven, maar het gevoel van gedeelde smart nu W-B het gezelschap heeft gevonden van Eupen en Cercle, kan een opsteker zijn.

* Yellow Blue lijdt eerste puntenverlies, maar blijft leider.
YB is zondag in Waasmunster zijn maximum kwijt geraakt. Het incasseerde in de slotfase de 2-2. Komend weekend ontvangt Yellow Blue op de Freethiel Heikant Zele dat slechts 3 punten minder heeft.

PVW.