Waasland-Beveren is er wederom niet in geslaagd de 16 de finales van de Croky Cup te overleven. Nadat vorig jaar tweede amateurclub Mandel United op de Freethiel kwam winnen, was het dinsdagavond de beurt aan Westerlo om W-B vroegtijdig uit de beker te knikkeren. Ondanks de 7 doelpunten die vielen, was er geen sprake van een hoogstaande wedstrijd, wel van een spektaculair scoreverloop. Westerlo verdiende halverwege al beter dan een 3-1 ruststand (W-B mocht 2 penalty's verzilveren via Durmishaj, Westerlo 1), maar de donderpreek van Bob Peeters tijdens de pauze, zorgde er voor dat zijn team wat niks meer te verliezen had, een prima tweede helft speelde en een onwaarschijnlijke remonte (van 3-1 naar 3-4) tot een goed einde bracht. Daarbij dient opgemerkt dat gelegenheids centraal verdediger Paul Keita een draak van een wedstrijd afleverde en bij 3 van de 4 tegengoals zwaar in de fout ging (een strafschop veroorzaken, een owngoal en nonchalant verdedigen). Dat was echt niet goed van Paul dinsdagavond, maar waar we Arnauld Mercier de voorbije 2 matchen enkele credits gaven, nemen we er met evenveel enthousiasme nu een paar terug. Wat heeft Arnauld bezield om een speler zonder de minste ervaring als centraal verdediger, op die positie te laten spelen voor toch een belangrijk duel tegen een ploeg die absoluut niet mocht onderschat worden en dat terwijl Caufriez op de bank en Vukotic op de tribune zaten.

Was het overigens wel zo verstandig van Mercier om een ploeg die hij stilaan op de been aan het krijgen was met geen onaardige matchen tegen STVV en Moeskroen, plots weer op meerdere plaatsen te wijzigen ? Natuurlijk moeten de late nieuwkomers zoals Kobayashi, Tshibola en Durmishaj ergens matchritme opdoen, maar de ervaring heeft intussen te vaak bewezen dat TE veel wissels dikwijls een nefaste impact heeft op het resultaat.

Dit was een interessante affiche om wat vertrouwen te tanken en dat zal halverwege de partij bv. Durmishaj met zijn 2 benutte strafschoppen zeker hebben gedaan, maar wat zou daar na de 3-4 in de 93ste minuut nog van overgebleven zijn ?

De Croky Cup en W-B, het lijkt nooit meer iets te worden, want wat kan een club zich meer wensen dan in eigen huis mogen aantreden tegen Westerlo en vorig seizoen Mandel United en het dan op zo'n lullige manier verkwanselen, pijnlijk ! Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge.

Patrick Van Wesemael.

BEKERAVONTUUR AFGELOPEN NA VERLIES TEGEN WESTERLO

Geel-blauw verloor met 3-4 van Westerlo. W-B stond aan de rust nochtans met 3-1 voor. Onze excuses voor de fans. De eerste focus is nu de spelers wakker schudden, ruggen rechten en vol aan de bak zondag!

Het openingskwartier was een studiekwartier voor beide elftallen. Net na het kwartier viel Thomas Agyepong uit met een verrekking. Xian Emmers viel in op zijn positie. Net voorbij het halfuur kwam Westerlo voor het eerst opduiken voor de neus van Lucas Pirard. Paul Keita maakte een overtreding en de bal ging op de stip. Janssens werkte af: 0-1. Het antwoord van W-B liet niet lang op zich wachten. Emmers duwde de gelijkmaker op voorzet van Andrija Vukcevic tegen de touwen: 1-1! Geel-blauw duwde door en ging op zoek naar de voorsprong. Toen Smet na handspel naar de stip wees, vond het die ook. Fiorin Durmishaj zette de elfmeter goed om. In blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 3-1. Durmishaj scoorde opnieuw, opnieuw vanop de stip.

Wedstrijd gespeeld, denk je dan… Na tien minuten in de tweede helft hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Een owngoal en blunder van Keita zorgden ervoor dat bezoekers opnieuw volledig in de wedstrijd zaten. W-B zette er aanvankelijk nog schoten van Kobayashi en Koita tegenover. Drie minuten voor tijd kreeg De Schryver nog een schietkans die maar net naast ging. W-B poogde wel, maar lukte niet. Erger nog, de kelk moest leeg tot de bodem. W-B ging in blessuretijd nog met de billen bloot na de winning goal van De Schryver: 3-4.