StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Mercier-effect helemaal weg nu?

Nieuwe wedstrijd, nieuwe teleurstelling. Je kan het stilaan een gewoonte gaan noemen. Afgelopen dinsdag werden we net zoals vorig jaar vernederd door een club uit een lagere klasse in de Beker van België (lees: Croky Cup). Drie wedstrijden gehad onder leiding van de nieuwe coach, 2 punten en de uitschakeling in de beker is het eerder schaamtelijke resultaat. Als ik dat lees is het huilen mij helaas nader dan het lachen.

De resultaten zijn er duidelijk nog niet. Of het Mercier-effect nu helemaal weg, of van de kaart geveegd is, dat zou ik nu ook niet direct durven zeggen. We spelen aanzienlijk beter. Ik zal mij beter uitdrukken, onder leiding van Arnaud Mercier komen we wel aan meerdere pogingen op, of in de buurt van het doel. Het spel is beter maar de resultaten blijven toch maar weer uit. En zo toch alweer een uppercut voor onze club maar misschien wel nog het meest voor onze trouwe geel-blauwe aanhang.

Want het gaat van kwaad naar erger natuurlijk. Na een zoveelste slag in het gezicht lijkt die knock-out elke week dichter en dichter te komen. Zijn we al uitgeteld? Zeker niet, deze ploeg heeft tijd nodig. Maar ja, die bedenking hebben we onszelf al vaker horen maken: "Tijd is nu het laatste dat we nog hebben."

Niet alles onze eigen schuld

Op verplaatsing in Stayen met een punt naar huis gegaan terwijl we meer verdienden. Nee dat is niet enkel de schuld van een Sint-Truiden dat op een goed blaadje lag bij de voetbalgoden. Door kinderlijk uitverdedigen en het missen van enkele levensgrote kansen maakt het dat weldegelijk onze eigen verantwoordelijkheid. Thuis tegen Moeskroen dan, vergeet niet, die ploeg staat weldegelijk in de top 5 en speelt allesbehalve slecht, konden we ook weer beter doen dan een gelijkspel. Hier is het echter niet volledig onze eigen schuld. Een 100% geldig doelpunt afgekeurd zien worden speelde hierin ook zeker een rol.

Conclusie?

Maar ja, hier staan we dan. Drie schamele punten en een reeds beëindigd bekeravontuur. Ik val in herhaling, ik weet het. Maar wat kan je vertellen over een club die geen progressie maakt en zelf op een plek blijft trappelen waarvan ze zelf de ernst niet inzien. Toch probeer ik positief te blijven en te hopen op het feit dat ons die tijd alsnog wordt gegund. Voor hetzelfde geld delen Cercle en Eupen de punten komend weekend en kunnen wij eens op een diefje, of zelfs oververdiend winnen bij de recordkampioen. Winnen op 'den Anderlecht' het is ons als Waasland-Beveren zijnde nog niet gelukt. Awel Mercier, als je dat weet te flikken schrijf ik het Mercier-effect nog niet volledig af, zullen we dat afspreken?

Seppe Meul.