StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TEGENDEEL BEWIJZEN ???

Speeldag 9 komt er aan en W-B mag op bezoek naar het lottopark. Met iets minder dan een derde gespeeld van het seizoen, vinden we Waasland-Beveren terug op een gedeelde laatste plaats met Eupen en Cercle en daar zullen de analisten niet echt van opkijken, maar het beeld van Anderlecht met slechts 5 punten op de dertiende plaats, dat blijft moeilijk wennen. Winst van W-B in het Lottopark zou dus haasje-over betekenen in het klassement met de Brusselaars, maar nu komt het !
Er bestaan in het voetbal weinig zekerheden, maar één daarvan is ongetwijfeld dat een ploeg zich geen betere tegenstander kan dromen om uit die penibele situatie te geraken dan Waasland-Beveren en in het verleden ook KSKB. Hoe vaak hebben we niet de kelk tot op de bodem moeten ledigen door na een pijnlijke nederlaag tegen een concurrent, daags nadien in de media nog eens te moeten lezen/horen dat het een half jaar geleden of pakweg 13 wedstrijden geleden was dat die of die ploeg nog eens had gewonnen. Voelen jullie de bui al hangen ? Ik geloof niet meteen in een spektaculaire wederopstanding van Anderlecht, maar sluit een tijdelijke opleving zeker niet uit. Is dit een te negatieve ingesteldheid ? Ik wou van niet, maar het lijkt alsof ons voetbalverleden op dat vlak onherstelbare krassen heeft nagelaten en daar zal de recente bekeruitschakeling van afgelopen dinsdag tegen Westerlo geen goed aan doen. Of zouden we voor een keer het voordeel hebben van "specialist van de kelderkrakers" te zijn ? De hoogste tijd dus om het tegendeel te bewijzen en iets te halen in Anderlecht en waarom niet, want tegen ploegen die thans in onze buurt kamperen zoals Eupen en Cercle deden we het op verplaatsing ver van slecht.

Het proces van Anderlecht is de voorbije maanden al voldoende gemaakt. De Brusselaars gaan een moeilijk seizoen tegemoet, maar voetbal is en blijft een raar spelletje. In Brugge werd Anderlecht overklast en behoorde een monsterscore tot de mogelijkheden, maar zolang het doelpuntenverschil niet groter is dan één goal, is een klein mirakel nooit ver weg en zo had Mignolet in het slot van de match nog de meest bepalende redding in huis. Dat Anderlecht zich woensdag wist te plaatsen voor de 8ste finales van de Croky Cup na moeizame winst tegen Beerschot (er kwamen zelfs verlengingen aan te pas), heeft vast voor een dubbel gevoel gezorgd bij de Brusselaars. Het was ongetwijfeld een fijne ervaring voor de fel getergde kern van Vincent Kompany, maar fysiek zal er na deze veldslag flink wat oplapwerk zijn voor de medische staf.
Wat een plek om de eerste overwinning te vieren van het seizoen ! Komaan Leeuwen, morgen is jullie grote kans !
Toon dat de bekeruitschakeling een accident de parcours is geweest ?

Patrick Van Wesemael.