StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg MERCIER BLIJFT ONGESLAGEN MET W-B IN JPL.

Het was geen match voor supporters van Waasland-Beveren die op de sukkel zijn met hun tikker. Sinds de slotseconden op Stayen ben ik pas gerust over de eindstand na het laatste fluitsignaal en gelukkig floot Jan Boterberg de wedstrijd tussen Anderlecht en W-B na 95 minuten af bij een brilscore. Spannend, maar dan alleen omwille van die brilscore en de wetenschap dat één goal 3 gouden punten kan opleveren. Het is logisch zeker, maar de prestatie van Waasland-Beveren tegen Sint-Truiden en Moeskroen was op voetbalgebied beter dan die tegen Anderlecht, maar precies omdat het in en tegen Anderlecht was dat W-B sinds de fusie zijn eerste puntje pakte in de JPL, voelde het als een kleine overwinning aan. Collectief leverde W-B een zeer degelijke eerste helft af waarin het om de woorden van Peter Vandenbempt te gebruiken "op zijn dooie gemakje stand kon houden". Aanvallend echter brachten de Waaslanders op een twijfelachtige fase waarvoor Boterberg een penalty had kunnen fluiten voor truitjetrek bij Vukotic, te weinig. De logische ruststand was gezien het aantal gemaakte goals van beide ploegen tot nu toe dan ook 0-0.

Een kwartiertje power play van Anderlecht meteen na de herneming had een doelpunt kunnen/moeten opleveren voor de Brusselaars, maar pech en een goeie Jackers voorkwamen die voorsprong. Daarna vielen de mannen van Davies/Kompany weer bijna terug naar hun bedenkelijke niveau van de eerste helft waardoor W-B het evenwicht kon herstellen, echter zonder voor noemenswaardig doelgevaar te zorgen en die vaststelling was het enige minpuntje voor Mercier en zijn spelers. Welke de pluspunten ?
De eerste clean sheat is binnen met daarin toch een ruim aandeel voor Nordin Jackers die nu al onomstreden als titularis lijkt. Fijn ook dat Denzel Jubitana door Mercier weer is uitgevonden. Van volledig uit de picture tot nu al een keer of 3 titularis en nog goed spelend ook.
Met Tuur Dierckx beschikt W-B over een extra transfer, want zo goed als afgeschreven na veel blessureleed en nu met de week scherper.
Arnauld Mercier bleef in Anderlecht voor de derde opeenvolgende keer ongeslagen en dat is knap voor zijn debuut op het hoogste niveau, maar hij mag natuurlijk niet dezelfde weg op gaan als Yannick Ferrera, want dan wordt het geduld van de supporters wel erg zwaar op de proef gesteld.
Over Badibanga blijven de meningen sterk uiteenlopen : op de ene zender de man met nul procent efficiëntie die allene voor zichzelf speelt, op de andere een zaalvoetballer van wie het enige gevaar bij W-B komt. O ja, Kobayashi viel wel in, maar was verder onzichtbaar.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge.

Patrick Van Wesemael

W-B PAKT PUNT EN CLEAN SHEET IN ANDERLECHT!

MARTIJN DE JONGE Waasland-Beveren heeft voor de derde week op rij niet verloren in de competitie! Geel-blauw speelde zonet 0-0 gelijk op het veld van RSC Anderlecht. W-B speelde met veel karakter en pakt zo verdiend een punt mee uit Brussel!
Het openingskwartier was een studieronde voor beide elftallen. Het eerste gevaar kwam toch van geel-blauwe voet. Beni Badibanga zette een vrije trap goed voor doel. Aleksandar Vukotic kwam een teen te kort, maar werd ook uitgekleed door de Brusselse defensie. Geen strafschop volgens scheids Boterberg; ook de VAR kreeg de tijd niet om de beelden te bekijken. Aan de overkant miste Yari Verschaeren na een warrige fase voor doel de openingstreffer voor een leeg doel. Veel meer gevaar viel er voor de rust niet te noteren. Een schotje van Tuur Dierckx werd nog gepakt door Van Crombrugge, maar ook Badibanga liet de doelman aan het werk komen. Rusten met de brilscore op het bord.
Na de pauze moest Nordin Jackers zich meteen tonen. Nasri dook voor hem op, maar onze doelman greep goed in met een voetveeg. Anderlecht putte energie uit die kans. Een handvol minuten later was het opnieuw bijna raak. Lokonga kopte op de dwarsligger. Waasland-Beveren trachtte zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. In het spel lukte dat, maar in kansen resulteerde dat niet. Op het uur moest Jackers opnieuw redding brengen, deze keer op een poging van Chadli. Twintig minuten voor tijd was paars-wit er opnieuw. Roofe dook op voor de neus van Jackers, maar Andreas Wiegel kwam helpen en ontzette de bal. Aan de overkant kwamen Badibanga en invaller Din Sula nog in scoringspositie, maar telkens miste de bal het doel. W-B hield stand en pakt verdiend een punt mee uit Brussel!

MARTIJN DE JONGE