StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Spelers zonder contract.
Ze zijn vaak nog een laatste reddingsboei voor clubs die niet op tijd klaar waren met hun huiswerk, maar naast het eventueel interessant financieel plaatje, zit er vaak ook een sportief vervelend kantje aan deze transfers. Neem bv. de late nieuwkomers bij Waasland-Beveren. Tshibola en Kobayashi zullen hopelijk de komende weken en maanden hun waarde kunnen bewijzen voor onze club, maar wat worden er inmiddels toch kostbare punten verkwanseld omdat heel dikwijls deze jongens zonder contract een grote fysieke achterstand hebben. Thomas en Yuki zijn ondertussen al een paar weken in het land, maar de bekerwedstrijd tegen Westerlo was een pijnlijke confrontatie met het schrijnend gebrek aan fysieke paraatheid van deze 2 gasten en spijtig genoeg waren ze niet alleen, want ook Durmishaj, Vukcevic en Koita waren wellicht blij dat er geen verlengingen kwamen, terwijl laatste twee genoemden toch al een tijdje op de Freethiel rond lopen. Er wordt vaak gezegd dat wintertransfers niet rendabel zijn omdat er na nieuwjaar maar een match of 9 meer op het programma staan, maar het rendement van late nieuwkomers lijkt mij evenmin ver van optimaal.

* Yellow Blue lijdt eerste verlies.
Zaterdagavond heeft YB zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden en het was nog een zware ook. Tegen een beter Heikant Zele werd terecht met 0-3 verloren. De score was misschien iets overdreven en de oorzaak is wellicht te zoeken bij een vroege achterstand (0-1 na 3 minuten).
Yellow Blue staat nu op een gedeelde tweede plaats op een puntje van koploper Gremberge. Komend weekend wordt een bezoekje gebracht aan het nog puntenloze Melkert.

PVW.