Het was er al enkele keren dichtbij, maar op de tiende speeldag is het Waasland-Beveren dan toch gelukt om zijn eerste overwinning van het seizoen in de wacht te slepen. Oostende dat de voorbije weken indruk maakte, verloor zaterdagavond verdiend met 3-1 op de Freethiel.

We gaan even terug naar 7 december van vorig jaar toen Club Brugge de gast was in Beveren. Met een geweldige owngoal Van Decarli, goed voor een compleet onverwachtse 2-1 overwinning, keerde het tij compleet voor W-B. Datzelfde W-B nam gisteren een vliegende start, maar waar een logische voorsprong op het scorebord werd verwacht, was het bij de eerste de beste tegenaanval prijs aan de overkant via de nr5 van Sacala. W-B was een kwartier de kluts kwijt, maar vond zichzelf weer uit op het half uur middels een schot van een alweer bedrijvige Dierckx dat via een knie van de tegenstander in doel verdween. Luttele minuten later tekende Wiegel die ongelukkig was bij de 0-1 van de Kustboys, met een prachtig schot in de korte hoek voor de gelijkmaker, tevens de ruststand.

Het was benieuwd afwachten hoe de thuisploeg zou omspringen met deze voorsprong en het moet gezegd, dat deden ze zeer volwassen met vooral grote dank aan een uitstekende Nordin Jackers die met een tweetal schitterende reddingen bij een 2-1 en later 3-1 voorsprong, een nerveus wedstrijdslot voorkwam. De beslissende 3-1 werd uiteindelijk gemaakt door Vukotic na hoekschop van Kobayashi. De ontlading bij spelers en supporters was groot na het laatste fluitsignaal, want dankzij deze 3 punten doet W-B een gouden zaak in het klassement. Het loopt tot 4 punten uit op Cercle en passeert ook Eupen met een puntje in de stand.
Opvallend : Arnauld Mercier blijft zijn jonge bende het vertrouwen schenken, want o.a. de recente nieuwkomers Durmashaj, Tshibola en Kobayashi vertrokken op de bank, evenals Koita. Onze Japanner viel wel in en had enkele prima acties in huis waaronder de hoekschop die door Vukotic werd binnen gekopt. Een collectief sterke prestatie van W-B dat nu "al" 4 matchen ongeslagen blijft. Eindelijk volgt er een keer een prettige interlandbreak en die is welkom voor de jongens die met een conditionele achterstand worstelen.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie plukte van de officiële website van Waasland-Beveren.

W-B WINT OVERTUIGEND VAN KVO MET 3-1!

Het is zover: Waasland-Beveren heeft de eerste driepunter beet. Geel-blauw won zonet met 3-1 van KV Oostende. Tuur Dierckx, Andreas Wiegel en Aleksandar Vukotic scoorden de doelpunten voor W-B!
Waasland-Beveren begon heel sterk aan de partij. Vooral een ijverige Tuur Dierckx nam de ploeg op sleeptouw. In minuut drie was er meteen een gi-gan-ti-sche kans voor W-B. Dierckx legde de bal panklaar voor de infiltrerende Babibanga, maar die besloot op Dutoit. Din Sula kon net niet bij een voorzet van de aanwezige Dierckx in minuut tien. W-B bleef dreigen... Ook Beni Badibanga probeerde het met een schot, maar dat verdween in de handen van doelman Dutoit.
Op het kwartier was er de eerste kans voor de bezoekers. De bal verdween, compleet tegen de gang van het spel in, meteen tegen de netten: 0-1. W-B reageerde met schoten van Denzel Jubitana en Xian Emmers. Beide pogingen vlogen ruimschoots over het kader. Op het halfuur kreeg geel-blauw dan toch loon naar werken. Tuur Dierckx nam een voorzet op de slof en knalde de gelijkmaker tegen de netten: 1-1. Een handvol minuten later kwam W-B zelfs op voorsprong.
Rechtsachter Andreas Wiegel trapte overtuigend in de korte hoek W-B op voorsprong. 2-1 werd ook de ruststand.
Geel-blauw begon ook het scherpst aan de tweede helft. Het werd echter op het uur pas opnieuw beloond voor de torenhoge inzet. Aleksandar Vukotic kopte de 3-1 tegen de touwen. Het mooie spel verdween uit de partij, maar er werd gestreden. Doelman Nordin Jackers greep tot tweemaal toe goed in met de voeten en hield W-B op een dubbele voorsprong. Waasland-Beveren kwam niet meer in de problemen en speelde het spel volwassen uit.
De ontlading na de partij was dan ook enorm. Bedankt voor de geweldige steun, supporters!