Eerste winst en wat voor één!

De kop is eraf, we hebben onze eerste driepunter te pakken en dat tegen een (afgelopen weekend) zwak Oostende. De kustploeg is al het hele seizoen zeer wisselvallig maar op de Freethiel speelde ze toch veruit één hun slechtste partijen van deze jaargang. Ondanks dat wordt er terecht met de loftrompet geblazen over het spel van onze Leeuwen, want jawel hoor, dat was meer dan in orde. Winnen tegen KVO is trouwens geen evidentie, bleek uit de laatste seizoen.

Daarom is het eens zo knap. Ja het was dringend tijd voor een overwinning want we moesten hoe langer hoe meer met het mes op de keel voetballen maar tegen Oostende winnen bleek in het verleden allesbehalve een sinecure. Ik herinner mij, en dat heeft er eigenlijk niks mee te maken, een overwinning van KSK Beveren tegen Oostende in de toenmalige Exqi League. Het was toen onze eerste wedstrijd met een boomlange Afrikaanse spits Abdulei die toen ook meteen een doelpunt scoorde bij zijn debuut. Mooi herinnering maar later zou blijken dat dit een ware gelukstreffer was, de man kon namelijk nauwelijks voetballen.

Terug naar de orde van de dag. Sinds WB in eerste klasse vertoeft speelden we in totaal, inclusief POII, 14 keer tegen elkaar. Van die 14 confrontaties kon KVO er maar liefst zeven winnen, drie werden afgefloten met een eindstand in het voordeel van Waasland-Beveren en om het volledig te maken speelden we vier keer gelijk. En sommige overwinningen en ook verliesmatchen kunnen we als opmerkelijk beschouwen, mits context uiteraard. Ik pik er twee voor jullie uit. Het is dus echt Throwback Thursday vandaag!

Waasland-Beveren - KV Oostende 1-5

Kleine situatieschets. 12/09/2015 speeldag 7. Stijn Vreven was onze hoofdcoach op dat moment, we wonnen voor de interlandbreak en de wedstrijd tegen Oostende met 1-2 op het veld van Lokeren en jammer maar helaas, Renaud Emond had ons net verlaten voor Standard. We zaten dus in een uitstekende flow, hadden gewonnen op Lokeren en konden mits winst tegen KVO mee aan de leiding komen op dat moment. Ja je leest het goed, mee aan de leiding van de Jupiler Pro league. Echter hadden onze toenmalige leeuwen een collectieve offday. Na de eerste helft en een teruggefloten penalty voor ons stond het 0-3 in het voordeel van de bezoekers. Wij supporters begrepen er niks van, waar was die ploeg van twee weken geleden. Vlak na rust en helemaal in het slot van de wedstrijd maakten ‘de gjeirnoars' de afstraffing compleet. Langil kon nog tegenscoren maar zo stond de verrassende 1-5 dus op het bord en was de leidersplaats volledig weg. Daar zouden we sindsdien ook nooit meer terugkomen.

KV Oostende - Waasland-Beveren 0-3

12/08/2017. Hoofdcoach is de teerbeminde Philippe Clement, sleutelspelers waren: Zinho Gano, Nana Ampomah en Ryota Morioka. Opvallend dit trio speelt in zijn volledigheid niet meer voor WB. De situatie was als volgt. Clubs uit de Jupiler Pro League hadden door dat WB met een Japanner een goudhaantje rondlopen had, we speelden goed voetbal en hadden ook mooi 3/6. We trokken naar de zee zonder echte verwachtingen. Echter was na drie minuten het geloof in een overwinning verdubbeld. Ampomah scoorde en Oostende was helemaal de weg kwijt. Nog geen tien minuten later stond het 0-2 en vlak voor de rust zelfs 0-3, wat meteen ook de eindstand werd. Het zou het begin worden van een knap halfjaar waarin we met goed voetbal iedereen met een bang hart richting de Freethiel stuurden. Maar helaas zoals we allen wel weten duren mooie liedjes niet lang en werden we in de tweede seizoenshelft helemaal onherkenbaar om op een jammere maar toch mooie 12e plek te eindigen.