StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Na Antwerp moest nu ook PSV voor de vriendschappelijke bijl.
Vriendschappelijke partijen hebben niet het belang dat supporters er, vooral in geval van winst, graag aan hechten, maar helemaal waardeloos zijn ze evenmin. De winst een paar weken geleden van W-B op de Bosuil toen Arnauld Mercier net de sportieve touwtjes in handen had, bleek toch geen toevalstreffer te zijn. Een hoopgevende 6 op 12, 4 wedstrijden ongeslagen blijven, was het vervolg. Woensdag kort na de middag werd daar een zesde match zonder verlies aan toegevoegd. Ditmaal werd bijzonder knap de maat genomen van de Nederlandse topclub PSV Eindhoven. Door de afwezigheid van de internationals bij PSV, was het team van Marc Van Bommel enigszins verzwakt, maar wie de Eredivisie volgt weet dat er nog ruim voldoende kwaliteit over blijft om pakweg een degelijke middenmotor in de JPL mee samen te stellen. Van de samenvatting in het programma Fox Sports Vandaag heb ik 2 zaken onthouden : Lucas Pirard stopte een penalty en dat moet hem, maar ongetwijfeld ook anderen, deugd hebben gedaan. Keepers en spitsen vallen of staan, meer dan hun andere collega's in de ploeg, in hoofdzaak op basis van vertrouwen. Pirards opvolger bij STVV, Kenny Steppe, was vorig seizoen onomstreden, maar zit dit seizoen vaker op de bank dan hem lief is.

Tweede puntje dat mij is bij gebleven was de winnende goal van Din Sula. Mercier heeft diep moeten graven om hem onder het Beverse stof en nog zo goed als in de verpakking, terug te vinden, maar zijn zoektocht begint voorzichtig vruchten af te werpen. Stellen dat zijn status op "afgeschreven" stond is overdreven, maar dat Din zijn neus voor doelpunten van bij Lommel in de eerste amateurreeks nog zou herwinnen op het hoogste niveau, daar bestonden toch de nodige twijfels over.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van de hand van Martijn De Jonge.

PVW.

W-B WINT OEFENPARTIJ BIJ PSV EINDHOVEN.

Geen B-elftal bij PSV, ondanks een twaalftal internationals, kwamen namen als Mitroglou, Gutièrrez en Afellay tussen de lijnen bij de Eindhovenaren. W-B was echter niet meteen onder de indruk en drong aan. Een kopbal van Aboubakary Koita vloog maar net over na een goede voorzet van Andrija Vukcevic. Na twintig minuten kopte eerst Beni Badibanga, via een verdediger, naast het doel. Op de daaropvolgende hoekschop kon Fiorin Durmishaj net niet genoeg kracht zetten om de netten te laten trillen. Aan de overkant was het wachten tot na het halfuur op een eerste kans. Verdediger Daniel Schwaab kopte een hoekschop maar net over. De mooiste combinatie was voor W-B op slag van rust. Aaron Tshibola, Yuki Kobayashi en Beni Badibanga zetten een goede aanval op. Het schot van onze Japanner werd gedevieerd in corner. Rusten bij 0-0!

De tweede helft begon met een sisser. Na nog geen vijf minuten ging de bal op de stip na een trekfout van Kobayashi. Mitroglou zette zich achter de bal, maar Lucas Pirard koos de goede hoek en redde de strafschop. Op de counter gooide invaller Xian Emmers de bal voor doel richting Durmishaj. Zijn kopbal ging maar net over. W-B deed het goed. Matthias Verreth zette met een knappe flankwissel Abou Koita voor doel. Hij kwam naar binnen en ging vol z'n kans, maar zag zijn schot net naast het kruis vliegen. Invaller Olivier Dhauholou ging na het uur door richting de doelman, hij bediende de meegelopen Sula, maar een Eindhovenaar ging in de baan van het schot liggen. Dik twintig minuten voor tijd was het wel raak. Emmers zag Sula aan de tweede staak vrijlopen. De spits draaide goed weg en knalde het openingsdoelpunt tegen de touwen: 0-1!

W-B tikte vervolgens de match volwassen uit en tankte vertrouwen bij de noorderburen.

MARTIJN DE JONGE