StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Interlandbreak, voor- of nadeel ?
Vanavond worden de laatste wedstrijden gespeeld van een lang gerekt zesdaags Europees interlandweekend. Is het omdat onze Rode Duivels zich de voorbije jaren moeiteloos weten te plaatsen voor elke eindronde wat overigens bijzonder knap is, maar eerlijk gezegd, persoonlijk loop ik absoluut niet meer warm voor dit overaanbod aan interlands waarvan de grote meerderheid wordt gekenmerkt door een pijnlijk gebrek aan spankracht. Door de TE gestuurde loting zijn in de meeste gevallen de ploegen die doorgaan, op enkele uitzonderingen na, op voorhand gekend. Geef mij dan maar een systeem zoals bv. In het tennis waarbij groepen worden samengesteld met min of meer gelijkwaardige teams met de mogelijkheid om te promoveren of degraderen uit een bepaalde groep.

Nu is het te saai en te langdradig waardoor de hervatting van de JPL wat mij betreft er niet snel genoeg kan aankomen. Voor W-B is dat nu zaterdag om 20.30 uur met een uitwedstrijd in de Ghelamco-Arena. Een bijzonder lastige wedstrijd omdat de Buffalo's thuis een feilloos parcours kunnen voorleggen, maar anderzijds is W-B onder leiding van Arnauld Mercier (ik weet het is wat overdreven) een beetje het verliezen verleerd. Enerzijds kwam daarom de interlandbreak enigszins ongelegen, want de laatste 4 wedstrijde werd er niet meer verloren en dan wil een ploeg liever op zijn elan doorgaan. Anderzijds, het is een publiek geheim dat er veel twijfels bestaan over de fysieke paraatheid van onze spelerskern en dan lijkt mij zo'n onderbreking een interessant moment om die gebrekkige fysiek wat aan te scherpen.

O ja, om af te sluiten nog een woordje over de concurrentie. In het weekend raakte bekend dat de Duitser Storck aan de slag gaat bij Cercle. Toch wel een sterke zet van de Vereniging, want de man die onbetaalbaar was voor en geen interesse had in W-B, legde vorig seizoen een schitterend parcours af met Moeskroen en ik ben bijzonder benieuwd wat hij in petto heeft met de Bruggelingen. Maar laten we vertrouwen hebben in de eigen mogelikheden en kwaliteiten, want op korte tijd heeft Mercier onze ploeg verrassend goed aan het voetballen gekregen en dat in hoofdzaak "voorlopig" grotendeels met de voetballers waarover ook Custovic kon beschikken.

PVW.