StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat is dat toch met Din Sula?

Toen hij vorig seizoen zijn diensten verbond aan Waasland-Beveren was hij voor velen een nobele onbekende. Supporters die zich graag verdiepen in onze vaderlandse competitie hebben hem vast al eens zien spelen voor OHL in het verleden. Hij is begonnen aan zijn tweede seizoen op de Freethiel maar potten breken in het eerste elftal lukte nog niet. Wat is dat toch? Gebrek aan kwaliteit, gebrek aan discipline? Wel...


Ik liet niet toevallig de woorden 'in het eerste elftal' vallen in mijn inleiding. Bij de A-kern en nog specifieker, in wedstrijden met effectief belang in de competitie lukte het voor Sula nog niet om potten te breken. Nochtans liet hij al schijnen van talent zien. Zij het in oefenwedstrijden en bij de beloften. En toch lukt het maar niet om door te breken in het eerste elftal.

Of het effectief een gebrek aan kwaliteit is, daar twijfel ik sterk aan. Hij weet de goal staan. Dat bewees hij onder andere in oefenwedstrijden tegen Westerlo, Antwerp en zelfs tegen PSV. Ook bij de beloften laat hij zijn naam vaak noteren op het scorebord. En als ik de beschrijvingen van WB mag geloven doet hij dat telkens als een echte spits. Kwaliteit is zeker aanwezig.

Is het dan een gebrek aan discipline? Ik denk dat dat een retorische vraag is die ik mezelf stel. Want als ik kijk naar de afgelopen jaren dan is het veruit de meest lopende spits die ik in de Beverse rangen heb gezien. En als spits spelen in Beveren is vaak een ondankbare stiel. Dus neen ook een gebrek aan discipline kunnen we van het lijstje schrappen.

Wat dan? Wat doet alles zolang wachten op zijn succesverhaal als spits in de hoogste klasse? Is het een gebrek aan vertrouwen in zichzelf? Ik zou zeggen van niet, de manier waarop hij bij de eerste winst dit seizoen naar de 'E' kwam gelopen.. Er zit show in dat manneke. En showventen zijn gemiddeld genomen niet direct de meest onzekere types. Of juist wel natuurlijk… Ook vertrouwen van de trainer is iets dat niet ontbreekt in dit geval. Mercier maakte van hem de vaste tweede en soms zelfs eerste keuze in de spits. Natuurlijk was dat niet altijd het geval en hebben zijn voorgangers veel minder vertrouwen in hem getoond.

Waarom schenk ik hier nu net een artikel aan, want ja antwoorden geef je niet hè Seppe?! Wel heel simpel. Omdat ik het zo jammer vind. Din Sula heeft alles om te slagen als spits. Hij is jong, Belgisch, snel, behendig, heeft kracht, kan afwerken, met het hoofd of met z'n voeten en hij kan zelfs een mannetje passeren als het moet. En toch, toch geraakt die nul in 1A, in loondienst van Beveren, maar niet van het bord. En het is hem zo gegund. Hopen dat het bij zijn eerste doelpunt volledig vertrokken is. Ik kijk ernaar uit!

Seppe Meul.