StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB Dit zou wel eens de wedstrijd van Nordin Jackers kunnen worden.

Samen met Club Brugge wordt KAA Gent bij de best voetballende ploegen van het land gerekend. Het grootste verschil tussen beide ploegen zit hem vooral in de uit- en thuiswedstrijden. In eigen stadion zijn ze alle 2 zo goed als ongenaakbaar (Blauw-Zwart liet onbegrijpelijk in Jan Breydel 2 dure punten liggen tegen Eupen), mar buitenshuis presteren de Buffalo's voor hun mogelijkheden matig met als dieptepunt de 4-0 pandoering tegen Club Brugge net voor de interlandbreak.

Zowel op Belgisch als Europees niveau lijkt de Ghelamco-Arena een oninneembare vesting. Een verrassing is dat niet, want Gent heeft een kern om jaloers op te zijn. Meerdere bijzonder getalenteerde jonge gasten met als grootste blikvanger de Canadees Jonathan David, maar ook de kampioenenmakers Sven Kums en Laurent Depoitre zijn in de Ghelamco-Arena goed op weg om hun verloren glans weer op te poetsen. Mede door die grote sportieve weelde dreigt "onze" Louis Verstraete een beetje in de vergeethoek te geraken en dat is bijzonder jammer. "Onze" is natuurlijk overdreven, maar het is wraakroepend dat een jonge gast die absoluut wil spelen en met W-B daarover een akkoord had, door vuile spelletjes wordt verhinderd zijn ding te doen. Wat mij betreft mag de deur van de Freethiel altijd voor je blijven open staan Louis !

De winst van W-B tegen Oostende als verlengstuk van de 3 voorgaande matchen waarin niet werd verloren, heeft zonder twijfel voor een vertrouwensboost gezorgd bij de mannen van Arnauld Mercier, maar er zijn natuurlijk grenzen. Kwalitatief wordt het morgen een ongelijke strijd, maar dat is uiteraard niet de minste rede om op voorhand de handdoek te werpen. Een resultaat in Gent zaterdag (match begint om 20.30 uur) is alleen mogelijk wanneer alle spelers hun gebruikelijke niveau overtreffen met op kop onze keeper Nordin Jackers. Er zullen ongetwijfeld meerdere redenen zijn waarom Arnauld Mercier onze ploeg wel en Custovic in mindere mate aan het voetballen heeft gekregen, maar één daarvan is zeker weten Nordin Jackers. Tot nu toe amper te betrappen op onzekerheden, integendeel. De nodige goeie interventies zijn actief en betrouwbaar op kleine dingen en dat positivisme straalt uit op de rest van het team. Ondertussen krijgt Mercier te maken met positieve kopzorgen, want stilaan zullen de late nieuwkomers hun gebrek aan conditionele achterstand hebben ingehaald, maar is het niet evident dat de jongens die aan de wieg van de, weliswaar bescheiden wederopstanding stonden, plots aan de kant worden geschoven.

Het is een gekke gedachte, maar in mijn hoofd begin ik aan dergelijke wedstrijden altijd met het idee van : zolang de kloof niet groter wordt dan 2 doelpunten, kan een goal die uit de lucht komt vallen voldoende zijn voor een puntje of een totale ommekeer.

Patrick Van Wesemael.