StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat valt er dit weekend in de kelder te beleven ?
Voor de meeste ploegen wordt de interlandbreak hervat met speeldag 11, sommigen zijn pas aan speeldag 10 toe. Op papier (en ik vrees niet enkel op papier alleen) heeft Waasland-Beveren de moeilijkste opdracht van de 3 ploegen die de kelder van de JPL bevolken. W-B wacht in de Ghelamco-Arena een heet avondje, want de Buffalo's lieten in 11 thuiswedstrijden (Europees voetbal meegerekend) nog geen steek vallen en dat is razend knap. Uitsluitend rekenen op keeper Nordin Jackers zal niet genoeg zijn, want stunten is enkel mogelijk mits een collectieve topprestatie en of het huidige W-B daar al klaar voor is moet nog blijken. Zou stiekem in de spelersgroep de overtuiging leven dat, hoe langer een reeks van ongeslagen wedstrijden (in dit geval van ongeslagen thuiswedstrijden) wordt, des te meer het onheil om de hoek loert ?

Een interessant duel om te volgen is zeker Oostende-Eupen. Door het verlies op de Freethiel dreigen de Kustboys betrokken te worden in de degradatiestrijd en op dat soort kopzorgen had KVO dit seizoen niet gerekend. In Beveren maakte het in tegenstelling tot de meeste andere matchen geen al te beste beurt en het doet er goed aan de punten in de Versluys-Arena te houden. Als het dat doet blijft Eupen sowieso op een puntje van W-B, maar glipt Oostende natuurlijk wat verder weg van de Waaslanders, tenzij !!!

Minstens even interessant is Cercle-Charleroi. Daar is het vooral uitkijken naar wat de nieuwe coach van de Vereniging Storck op een weekje tijd uit de hoge hoed heeft getoverd. Vorig seizoen maakte de Duitse coach van Moeskroen een gevreesde tegenstander, maar mij lijkt het dat (en met zulke uitspraken moet een mens voorzichtig zijn) daar meer kwaliteit voor handen was. Wel straf dat Storck door W-B niet te overtuigen viel om van Custovic over te nemen, maar blijkbaar wel door Cercle. Zouden de Monegaske centen de doorslag hebben gegeven ? Tussen W-B en Oostende spookt ook Anderlecht nog rond, maar zullen we er van uitgaan dat zij na de winst in Charleroi hun opmars definitief hebben ingezet. Het wordt dus vooral hopen dat de klassementsschade dit weekend wordt beperkt.

* Met de Freethielvrienden Bornem mee naar Kortrijk.
Op 9 november trekt Waasland-Beveren naar het Guldensporenstadion in de hoop op speeldag 13 met een mooi resultaat terug te keren uit West-Vlaanderen. Er vertrekt een bus vanuit Bornem naar Kortrijk en het zou tof zijn mochten er supporters uit Klein-Brabant opduiken om deze verplaatsing samen met ons te maken. Gezelligheid gegarandeerd, evenals sandwiches en drank aan zeer betaalbare prijzen. Probeer het een keer en wedden dat jullie er de volgende keer opnieuw zullen bij zijn ? Mailtjes met interesse kunnen gestuurd worden naar : info@freethielvrienden.be en info om in te schrijven volgt meteen daarna.

PVW.