StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg Op bezoek in de Ghelamco Arena

We zijn voorbij 1/3 van de competitie. Op speeldag 11 ging KAA Gent op recordjacht en Waasland-Beveren wilde maar wat graag dat feestje verpesten. Het zou het begin van een mooie reeks worden na de eerste overwinning tegen KV Oostende op de vorige speeldag. Makkelijk ging dat in ieder geval niet worden. De Buffalo's verloren al tien thuisspeeldagen lang geen enkel punt.

Voorbeschouwing


Gepakt en gezakt vertrok ik richting Café de Woodstock om op te stappen op de bus van 'De Woodies' richting de Ghelamco Arena. Op een sfeervolle busrit vernam ik de opstellingen van beide teams. Bij de bezoekers uit Beveren twee nieuwe namen. Tshibola stond voor zijn debuut in de competitie, en Aboubakary Koita nam naar goede gewoonte tegen een G5-ploeg zijn plaats in de spits in. Bij Gent kregen Depoitre en Lustig opnieuw een plek in de basis. Aangekomen aan het stadion, we waren klaar voor de start.

Eerste helft

Het begin was zoeken voor beide teams. Na 8 minuten zag Badibanga zijn schot geblokt door Plastun. En zo was de eerste mogelijkheid eerder verrassend voor 'De Leeuwen'. Nog in diezelfde minuut moest de Beverse goalie Nordin Jackers in actie komen op een voorzet van Kums. Hij kon zonder echte moeilijkheden wegboksen.

AA Gent neemt over

Op het kwartier viel er een eerste echte kans te noteren. Kums met een quasi perfecte assists op Depoitre maar die laatste kopt onbegrijpelijk naast. De bordjes bleven zo gelijk. Even later kwamen de Buffalo's dan toch op voorsprong. Andreas Wiegel die de bal de tribune, of toch op z'n minst over de zijlijn probeerde te jassen, leverde ongelukkig in bij tegenstander Roman Jaremtsjoek en de Oekraïner moet je zo'n kans nooit geven. Hij plaatste de bal simpel voorbij Jackers. 1-0. En dat kan je niet anders dan verdiend noemen. AA Gent was de hele eerste helft baas. Depoitre, nog eens, kwam nog dicht bij de 2-0 maar zijn schot werd afgeblokt.

Bij Waasland-Beveren is het allemaal net niet

De bezoekers wilden wel maar telkens ontbrak dat laatste tikkeltje geluk in de weg naar doel of in de afwerking. Het was een hele eerste helft zoeken voor de mannen van Mercier. Vlak voor rust dan toch een eerste keer werk voor doelman Kaminski. Hij moest alert zijn op een zwieber van Tshibola en kon met de nodige moeite wegwerken. Rusten doen we bij een stand van 1-0.

Tweede helft

Nog geen minuut gespeeld en de score was al bijna verdubbeld. Youngster Jonathan David met een knal, Jackers pakt. Een paar minuten later moet de beloftedoelman van de Rode Duivels opnieuw alert zijn. Deze keer was het Odjidja met een schot, met een vuist kon Nordin de bal nog wegduwen.

Doelpunt afgekeurd maar de 2-0 hangt in de lucht

Op het uur stond de verdubbeling dan toch op het bord. Ngadeu kreeg de bal aangespeeld via Lustig aan de rand van de zestien. Hij nam perfect mee en joeg de bal heerlijk in de kruising. 2-0 zou je denken maar dat was buiten de VAR gerekend. Hij zag buitenspel en zo bleef Gent op voorsprong staan met het kleinste verschil. Nog geen 10 minuten later was het dan toch raak. 35e keer, misschien licht overdreven, goede keer voor Depoitre. David met een uitstekende pass en 'Lolo' werkte beheerst af. Nu dus wel 2-0.

En de prijs voor man van de match gaat naar....

De bezoekers gingen toch niet zonder prijs naar huis. Nordin Jackers ontpopte zich tot man van de match. Na de 2-0 had hij nog uitstekende reddingen klaar op pogingen van respectievelijk Odjidja, Dompé en Bezoes.

Enkel Xian Emmers kreeg voor Waasland-Beveren nog een bal tussen de palen. Kaminski met weinig moeite en zo wint AA Gent meer dan terecht van de 15e in de stand, Waasland-Beveren. Voor WB wacht volgende week een opnieuw belangrijk duel tegen KV Mechelen. Tot volgende week!

Seppe Meul.