StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB Zou een puntendeling als verdacht worden bestempeld ?

Een jaar geleden, ik was toen gevlucht naar hetzelfde appartement in Spanje, brak het voetbalschandaal uit waarbij gelukkig ook twee kleinere ploegen betrokken waren waardoor de aandacht van de kleppers werd afgeleid. Sindsdien waren Kv Mechelen en W-B bijna onophoudelijk in het nieuws waardoor het mij beter lijkt dat we het in deze voorbeschouwing bij het sportieve zullen houden. Met deze voorlopig laatste bedenking : ik zal mij de hele affaire rond KV - W-B blijven herinneren als een wedstrijd met een voorgeschiedenis die niet hoefde, maar zonder sportieve impact en dit in tegenstelling met meerdere andere wedstrijden waar de officiële instanties, om welke reden ook, hun neus voor ophaalden.
Om praktische redenen zal ik het vanop mijn vakantiebestemming houden bij een zeer beknopte voorbeschouwing. In acht genomen de beruchte affaire blijf ik het ongelooflijk knap vinden wat Wouter Vrancken vorig seizoen en de voorbije 11 speeldagen in de lopende jaargang van de JPL heeft gepresteerd. Wouter had excuses zat om mindere prestaties van zijn team op te verhalen, maar dat deed hij niet en hoe ? Promotie, bekerwinst en thans vlot meedraaiend alsof KV nooit in eerste is weg geweest. Heeft KV meer kwaliteit dan b.v. W-B ? Waarschijnlijk wel, maar niet voldoende om tot de opgesomde knappe resultaten te komen en dat mag wat mij betreft op het conto van coach Vrancken worden geschreven. En toch ook een ferme pluim op de hoed van de Mechelse supporters steken. Wat er ook met die club gebeurt, de fans blijven er hun KV trouw en ze zijn verdomme met veel.
In de Ghelamco-Arena opende W-B met geen onaardig kwartier, maar een blunder van Wiegel dwarsboomde te snel te plannen van Mercier. Vooral het offensieve weerwerk was zo goed als onbestaande, mede omdat Koita niet op zijn flank, maar diep in de spits werd geposteerd tot wellicht stilaan de onvrede van Durmishaj. Na de opsomming van KV's positieve daden waaronder afgelopen weekend nog de schitterende winst tegen de Great Old, lijkt onderschatting uitgesloten. Het respect voor de Kakkers is er zeker, maar de honger naar drie bijkomende kostbare punten eveneens. De winst tegen Oostende smaakt naar meer, maar tegen een van vertrouwen bulkend Mechelen zal elke basisspeler minstens 100 procent de focus moeten houden. We duimen dus voor een prachtig slot van het weekend op zondagavond omstreeks 22 uur.

Patrick Van Wesemael.